Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ενέργεια από τον ήλιο ακόμα και τη νύχτα


 
 
 

Μια τετραμελής οικογένεια θα μπορούσε να αποθηκεύσει για τις ανάγκες του σπιτιού της έως 13,2kWh με υβριδικό φωτοβολταικό σύστημα.


Και να έχει μεγαλύτερη ενέργεια από την ηλιοφάνεια της ημέρας. Που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες κατοικιών καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες και πουλάνε το περίσσευμα στο δίκτυο.
Και όλα αυτά χάρη σε μια καινοτομία που αναπτύχθηκε πρόσφατα. Η αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας πάντα απασχολούσε τους ειδικούς αλλά και όσους διέθεταν φωτοβολταικά σε κατοικίες.
 
Η καινοτομία Conergy SolarStorage παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή έκθεση φωτοβολταικών στο Μόναχο της Γερμανίας.
 
Το σύστημα αφορά τους ιδιωτικούς καταναλωτές.
 
Υπόσχεται επίσης, ότι στο μέλλον οι ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταικών θα είναι σε θέση να αποθηκεύουν την ενέργεια που παράγουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και να τη χρησιμοποιούν το απόγευμα ή το βράδυ ακόμα και αν ο ήλιος έχει δύσει πολλές ώρες πριν.
 
Πως λειτουργεί το υβριδικό φωτοβολταικό
 
Το συγχρονισμένο φωτοβολταικό σύστημα διαθέτει ενσωματωμένο μετατροπέας στοιχειοσειράς 5,5kW και έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, με τεχνολογία μακράς διαρκείας.
Η καινοτομία διαθέτει ένα πολύ αποτελεσματικό ενσωματωμένο σύστημα μετατροπέων στοιχειοσειράς και διαχείρισης ενέργειας το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία ιόντων λιθίου, μια τεχνολογία που θα χρησιμοποιείται πολύ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος.
 Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου διαρκούν τρεις φορές περισσότερο από τις μπαταρίες οξέως μολύβδου
 Ο υβριδικός αυτός μετατροπέας με ονομαστική ισχύ 5,5 kW και δυνατότητα αποθήκευσης 13,2kWh έχει σχεδιαστεί για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μιας τετραμελούς οικογένειας.
 
Το σύστημα της Conergy εχει μέγεθος ψυγείου και ζυγίζει 220 κιλά.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου