Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Απαγόρευση ψεκασμών στα εσπεριδοειδή Άρτας


PORTOKALIAΤην απόφαση για απαγόρευση ψεκασμών με φυτοπροστατευτικά προϊόντα για την καταπολέμηση ζωικών εχθρών κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας σε όλα τα οπωροφόρα δένδρα και ειδικά στα εσπεριδοειδή, από τις 23 Απριλίου έως και τις 23 Μαΐου ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
Μέχρι την ολοκλήρωση της ανθοφορίας και εφόσον διαπιστωθεί από την αρμόδια Διεύθυνση η ύπαρξη ειδικού προβλήματος, που απαιτεί χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, θα αρθεί σε ευρείες περιοχές ή και σε ολόκληρο το νομό, κατά περίπτωση, με νεώτερη απόφαση, η ισχύουσα, όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση.
Σε περίπτωση εξειδικευμένου προβλήματος μεμονωμένου καλλιεργητού και μόνο εφόσον αυτό διαπιστωθεί από την Υπηρεσία, θα χορηγείται ειδική γραπτή άδεια για διενέργεια ψεκασμού, κατόπιν τήρησης των σχετικών αναγκαίων περιορισμών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Άρτας, Φλέμιγκ 6, τηλ. 2681-364433




πηγή: http://www.epiruspost.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου