Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Κρήτη. "Τελειώστε το έργο, αλλιώς φέρτε τα λεφτά πίσω"!


"Τελειώστε το έργο, αλλιώς φέρτε τα λεφτά πίσω"!
 
 
 
Δραματικό τελεσίγραφο από το Ταμείο Συνοχής για το φράγμα Αποσελέμη- Εάν δεν τελειώσει τον...Ιούνιο πρέπει να επιστρέψουμε 200 εκατομμύρια ευρώ!


«Τα ψέματα τελείωσαν! Ή ολοκληρώνετε άμεσα το φράγμα Αποσελέμη ή το έργο απεντάσσεται και μας επιστρέφετε τα λεφτά πίσω»! Το τελεσίγραφο της επιτροπής παρακολούθησης του Ταμείου Συνοχής , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει η 'ΠΑΤΡΙΣ'(Κ.Μπογδανίδης), δόθηκε σε ειδική σύσκεψη που οργανώθηκε για το έργο με αποδεκτες τα αρμόδια υπουργεία και την ειδική υπηρεσία Ύδρευσης Ηρακλειου-Αγίου Νικόλαου με την ελληνική πλευρά πλέον να αντιλαμβάνεται ότι ‘κανένας πλέον δεν παίζει’....Εάν συμβεί το...μοιραίο κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσα χρήματα θα κληθεί να επιστρέψει η Ελλάδα. Το σίγουρο είναι ότι το έργο που ξεκίνησε με προϋπολογισμό 114 εκατομμύρια ευρώ έχει ήδη ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια-μόνο η τελευταία εργολαβία είναι 68...


Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι για πρώτη φορά οι Κοινοτικοί που καλεσαν τους δικούς μας στο υπουργείο Οικονομίας ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχτούν καμία περαιτέρω καθυστέρηση και τόνισαν με ισχυρή δόση ειρωνείας πως δεν είναι δυνατόν να...έχει κλείσει το Ταμείο Συνοχής από το...2006 και να περιμένουν το φράγμα Αποσελέμη να γεμίσει νερό!
Ναι, είναι αλήθεια ότι το Ταμείο Συνοχής χρηματοδοτούσε επιλέξιμες πράξεις την περίοδο μέχρι το 2006 οπότε και εντάχθηκε το φράγμα Αποσελέμη. Στη συνέχεια και για το...ελληνικό χατίρι δόθηκε παράταση μέχρι το 2010 και αφού δεν Κάναμε πάλι όσα έπρεπε δόθηκε νέα δεκαοχτάμηνη παράταση που λήγει τον Ιούνιο!
‘Εάν δεν γίνει η έμφραξη του φράγματος μεσα στον Ιούνιο ξεχάστε το Ταμείο Συνοχής. Θα θεωρήσουμε ότι έργο δεν υπάρχει και θα ζητηθούν όλες οι δαπάνες που θεωρούνται επιλέξιμες να επιστραφούν στην Κοινότητα’ τονισαν τα μελη της επιτροπής παρακολούθησης! Κι αυτό βεβαια Κάτι είναι καθώς θεωρούν...ολοκλήρωση την έμφραξη ακόμη και εάν δεν έχουν τελειώσει τα συνοδά έργα.
«Ναι, με την έμφραξη ολοκληρώνεται ο ταμιευτήρας και αυτό προσπαθούμε» τόνισε ο προιστάμενος της ΕΔΥΕ κ.Γιώργος Αγαπάκης που επιβεβαίωσε μάλιστα και την πραγματοποίηση της σύσκεψης.


«Μας το ξεκαθάρισαν φυσικά οι Κοινοτικοί, αλλά είναι Κάτι που γνωρίζουμε κι εμείς. Δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα να δοθεί παράταση. Ότι χατίρι μας έκαναν το έκαναν» λέει ο κ.Αγαπάκης.
Σύμφωνα πάντως με τον σχεδιασμό εκείνο που έχει τώρα σημασία είναι να φύγουν τα δίκτυα από τον ταμιευτήρα και...ας μείνουν οι Κάτοικοι! Κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία επειδή οι Κάτοικοι του Σφεντυλίου δεν φεύγουν; Όχι λέει ο κ.Αγαπάκης:
«Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε άμεσο πρόβλημα με τα δίκτυα της ΔΕΗ. Να μην είναι στον ταμιευτήρα. Να γίνει Κάποια βροχή κι έχουμε ατύχημα. Οι Κάτοικοι ας μην φύγουν αμέσως» τόνισε ο κ.Αγαπάκης που έστειλε ήδη ειδοποιητήριο στη ΔΕΗ.
«Ελπίζουμε ότι μεσα στον Ιούνιο θα καταφέρουμε την έμφραξη. Να είμαστε εντάξει στις δεσμεύσεις που δώσαμε τώρα γιατί αλλιώς δεν θα πάρουμε νέα παράταση» ανέφερε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου