Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Δ. Θεσσαλονίκης: Παρουσιάζεται το σύστημα βιώσιμης κινητικότητας



Δ. Θεσσαλονίκης: Παρουσιάζεται το σύστημα βιώσιμης κινητικότητας

    «Βιώσιμη κινητικότητα: Προς μια περιβαλλοντικά συμβατή μετακίνηση στις αστικές περιοχές μας - H πρώτη Ελληνική εφαρμογή στη Θεσσαλονίκη»...
    είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 και ώρα 10.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παρουσίαση του Συστήματος Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Θεσσαλονίκης που είναι το πρώτο που υλοποιείται στην Ελλάδα.
    Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα που έχει ήδη ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση και από χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Yλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τεχνικό συντονισμό του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ, και συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών (ΣΑΣΘ), του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Ινστιτούτου Οικονομικής των Μεταφορών της Νορβηγίας (Transport and Economics Institute of Norway).
    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παρουσίαση του Συστήματος, την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, στις 12.00, θα πραγματοποιηθούν από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη τα εγκαίνια του «Κέντρου Αστικής Κινητικότητας Θεσσαλονίκης» που εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο φουαγιέ του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης τα εγκαίνια του νέου «Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», από τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη.


    Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:


    10.30
    - Προσέλευση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης – Καφές



    11:00 – 12:00
    ΣΥΝΕΔΡΙΑ Ι: Εναρκτήριες ομιλίες Ημερίδας
    - Χαιρετισμοί από:
    - Διονύσιο Ψωμιάδη, Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
    - Γιάννη Μπουτάρη, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
    - Sjur Larsen, Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα
    - Γεώργιο Γιαννόπουλο, Διευθυντή ΙΜΕΤ
    - Ματθαίο Καρλαύτη, Πρόεδρο ΣΕΣ
    - Κεντρική παρουσίαση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Κέντρου Αστικής Κινητικότητας Θεσσαλονίκης Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου, Ερευνήτρια ΙΜΕΤ
    12.00 - 13.30


    - Εγκαίνια του Κέντρου Αστικής Κινητικότητας Θεσσαλονίκης που εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο φουαγιέ του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει o Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
    - Ελαφρύ Γεύμα στο φουαγιέ της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου.



    13:30 – 15:30
    ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΙΙ: Η Βιώσιμη Κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη


    - “Δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για μια βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλική πόλη”, Γιώργος Δημαρέλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης.
    - “Ανάπτυξη και Υλοποίηση του ευφυούς συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας Θεσσαλονίκης”, Βασίλης Μιζάρας, Διευθύνων Σύμβουλος INFOTRIP Α.Ε.
    - “Ερευνητικές Δράσεις του Ινστιτούτου Μεταφορών για την προώθηση και τη στήριξη της βιώσιμης κινητικότητας”, Δρ. Μαρία Μορφουλάκη, Ερευνήτρια ΙΜΕΤ.
    - “Δείκτες βιώσιμης κινητικότητας σε αστικές περιοχές”, καθηγήτρια Μάγδα Πιτσιάβα - Λατινοπούλου, Διευθύντρια ΤΟΜΕΣΥΔΕΑΝ, ΑΠΘ.
    - “Promotion of urban sustainable mobility: Best Practices in Norway”, Vibeke Nenseth, Institute of Transport Economics
    - “Βιώσιμη Κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη: Ο σημερινός και μελλοντικός ρόλος του ΣΑΣΘ”, καθηγητής Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Πρόεδρος ΣΑΣΘ.
    - “Βιώσιμη κινητικότητα και οδική ασφάλεια”, αν. καθηγητής Νικόλαος Ηλιού, Εκπρόσωπος Δ.Σ. ΣΕΣ
    - “Το σύστημα ενημέρωσης επιβατικού κοινού σε πραγματικό χρόνο”, Δρ. Γεώργιος Σπανός, Τμηματάρχης Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού ΟΑΣΘ.
    16.30
    Λήξη Ημερίδας - Ερωτήσεις, Συζήτηση
     
     
     
     
     

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου