Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ανάπλαση της περιοχής του Κάστρου των Τρικάλων






Έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Ανάδειξη της περί των τειχών περιοχής του Κάστρου της πόλης των Τρικάλων»
Κώστας Αγοραστός: «Αναδεικνύεται η περιοχή, προστατεύεται το περιβάλλον»
Την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής ενός σημαντικού έργου...
για την πόλη των Τρικάλων έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο: «Ανάδειξη της περί των τειχών περιοχής του Κάστρου της πόλης των Τρικάλων», προϋπολογισμού δημοπράτησης 202.950,00 ευρώ και ποσού σύμβασης 105.557,35 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό ο λόφος της πόλης των Τρικάλων, ο οποίος αποτελεί χαρακτηρισμένο Αισθητικό Δάσος, πρόκειται να αναδειχθεί και ταυτόχρονα να βελτιωθεί η πρόσβαση σ’ αυτόν για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Είναι μια παρέμβαση η οποία θα φέρει τον πολίτη κοντά στη φύση μέσα σε ένα ομογενοποιημένο και αισθητικά αναβαθμισμένο φυσικό περιβάλλον».

Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με επεμβάσεις οι οποίες κινούνται στα πλαίσια των αρχών (κανονισμών) των μελετών δασικής αναψυχής. Το όλο έργο συμβάλλει στην ανάκτηση ενός μεγάλου δημόσιου χώρου από τους πολίτες, στην ανάδειξη και προστασία αυτού μέσω βελτίωσης της προσβασιμότητας, χάραξης νέων μονοπατιών και διαδρόμων πεζοπορίας, σήμανσης, διαμόρφωσης χώρων θέας, ήπιου φωτισμού καθώς και νέας φύτευσης σε συνδυασμό με καλλωπισμό της υφιστάμενης.

Συγκεκριμένα η μελέτη του έργου προβλέπει :•Κατασκευή 420 μέτρων περιπατητικού διαδρόμου με κοκκινόχωμα
•Κατασκευή 285 μέτρων περιπατητικού διαδρόμου σε ξύλινη κατασκευή
• Κατασκευή 2 θέσεων θέας
• Φύτευση
• Βελτίωση υφιστάμενου φωτισμού

Φορέας Υλοποίησης και Κύριο του έργου, είναι ο Δήμος Τρικκαίων. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 29 - 12 - 2011. Μετά την έγκριση που δόθηκε, προχωράνε άμεσα οι διαδικασίες υπογραφής της σχετικής Σύμβασης από το Δήμο ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.


πηγή: http://www.trikalaola.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου