Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

«Χωματερή» ο Θερμαϊκός! Διαβάστε τί βρέθηκε στα νερά του!



«Χωματερή» ο Θερμαϊκός! Διαβάστε τί βρέθηκε στα νερά του!




Μεγάλο όγκο σκουπιδιών, κακή διαχείριση των απορριμμάτων και ασυνειδησία μαρτυρούν τα νέα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, που είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή το τριήμερο περιβαλλοντικών δράσεων της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (ΗΕLMEPA), υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο ΟΛΘ διαχειρίστηκε πέρυσι οικιακά απόβλητα που έφτασαν τους 585,3 τόνους, μπαταρίες μολύβδου 0,7 τόνους, υπόλοιπες μπαταρίες και συσσωρευτές 0,28 τόνους, ξύλινες συσκευασίες 216,9 τόνους, μεταλλικές συσκευασίες 139,8 τόνους, ελαστικά 71 τόνους, διαπιστώνοντας πως είναι ανυπολόγιστες οι ποσότητες που καταλήγουν στον Θερμαϊκό Κόλπο χωρίς καμία ουσιαστική διαχείριση.
Σε μια πρώτη καταγραφή βέβαια αυτές οι ποσότητες υπολογίζονται σε 150 κ.μ., με αυξημένα νούμερα το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο.
Μάλιστα η δυτική πλευρά, αναφέρει ο aggelioforos.gr, με κορυφαίο σημείο εκείνο τυο Εθνικού Πάρκου Αξιού, είναι η πιο ευάλωτη. Το μεγάλο πλήγμα έρχεται βέβαια από την περιορισμένη ευαισθησία των πολιτών όπως προκύπτει από στοιχεία. Πάντως το απορρυπαντικό σκάφος που έκανε καθαρισμούς μέχρι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο συνέλεξε μέσα σε δυο χρόνια από τον όρμο της Θεσσαλονίκης 2.173 κ.μ. απορριμμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου