Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Βιοκλιματικό δημαρχείο στον Κορυδαλλό



 

 

Απο την εξοικονόμηση των χρημάτων που θα προκύψει απο την λειτουργία του θα ενισχυθούν δράσεις υπέρ των δημοτών.



Από την κατασκευή του κτιρίου, ο δήμος προβλέπεται να εξοικονομήσει 300.000 ευρώ ετησίως, τα οποία δαπανά σήμερα σε ενοίκια. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τον δήμο Κορυδαλλού θα χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου.
 Ηδη εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης κατασκεύης του νέου κτιρίου, απο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
 Το κτίριο κατασκευάζεται στον χώρο του πρώην Ασύλου. Θα είναι βιοκλιματικής κατασκεύης και θα περιλαμβάνει και την δημιουργία "πράσινης" ταράτσας.
 Θα περιλαμβάνει ισόγειο και δύο ορόφους. Εκτός από τον χώρο στέγασης των υπηρεσιών, αναμένεται να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για την πόλη.
Στα σχέδια του δήμου είναι η αξιοποίηση του κοινόχρηστου υπαίθριου χώρου, όπου θα μετατραπεί σε πλατεία και χώρος συνάντησης των δημοτών.
«Η κατασκευή του δημαρχείου αποτελεί ένα από τα κορυφαία έργα για την πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.
Η εξοικονόμηση χρημάτων απο τα ενοίκια που πληρώνει σήμερα ο δήμος, αλλά και η μείωση των ενεργειακών αναγκών απο τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά του κτιρίου θα αποφέρει κέρδος που θα επενδυθεί στην τοπική κοινωνία σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημμάρχου Κορυδαλλού.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου