Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ηράκλειο. Τα έργα ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο σε συνέδριο στη Βιέννη






Σε ειδική έκδοση της Γενικής Γραμματείας του EUROPA, θα περιληφθούν οι παρεμβάσεις και τα έργα ανάπλασης που έχουν πραγματοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο τα οποία παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διήμερο σε πανευρωπαϊκό συνέδριο στη Βιέννη.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία του Πανευρωπαϊκού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Νέων Αρχιτεκτόνων EUROPAN, προκειμένου να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού EUROPAN 11. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής κλήθηκε και ο Δήμος Ηρακλείου, ώστε να παρουσιάσει το έργο που έχει υλοποιήσει και προέρχεται από την εφαρμογή βραβευμένης μελέτης προηγούμενου διαγωνισμού. Όπως είναι γνωστό, οι παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο ξεκίνησαν μετά την ένταξη του Ηρακλείου στις ολυμπιακές πόλεις, που άνοιξε το δρόμο για την κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων σπιτιών του Καράβολα και την υλοποίηση έργων ανάπλασης από την πύλη του Αγίου Ανδρέα, μέχρι την περιοχή του Τάλως.

Ωστόσο οι παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο εξακολουθούν να παραμένουν ανολοκλήρωτες, καθώς να εκκρεμεί απο το 2004 το πολύ σημαντικό έργο της δυτικής περιμετρικής, το οποίο είναι απολύτως αναγκαίο να προχωρήσει προκειμένου να αποπερατωθεί στο σύνολο του το έργο εξωραϊσμού της πολύ σημαντικής αυτής οδικής αρτηρίας. Όπως είναι γνωστό, η σχετική εργολαβία είναι σε εξέλιξη, και ευελπιστούν όλοι να εξελιχθεί ομαλά, καθώς το έργο χρηματοδοτείται από τις δημόσιες επενδύσεις.

Στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, η εισήγηση του τμήματος παλιάς πόλης που αφορούσε στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου έγινε από τον μηχανικό του δήμου Γ. Ταβερναράκη, που επέβλεψε την κατασκευή των έργων, ενώ ο ίδιος ενημέρωσε προχθές το πρωί το δήμαρχο Ηρακλείου για τα αποτελέσματα του συνεδρίου.



πηγή: http://www.patris.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου