Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Γιορτή Μανιταριών από τους Μανιταρόφιλους της Θεσσαλίας

 
manitaria-1
 
Τον «μαγικό κόσμο των μανιταριών» θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν όσοι βρεθούν στην Ανατολή Αγιάς, στο νομό Λάρισας, την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017. Οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολής-Αγιάς «Η Σελίτσιανη» διοργανώνουν την ετήσια γιορτή τους, με αναζήτηση και συλλογή άγριων μανιταριών και…μανιταρομαγειρέματα.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με περιήγηση στο δάσος, για την αναζήτηση, παρατήρηση και συλλογή άγριων μανιταριών. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην μανιταροεξόρμηση, θα πρέπει να βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου του χωριού στις 9 το πρωί. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναζήτηση των μανιταριών είναι το κατάλληλο ντύσιμο και εξοπλισμός (καλάθι για την τοποθέτηση των μανιταριών και βούρτσα-μαχαίρι για τον καθαρισμό τους).

Με την επιστροφή στο χωριό, στις 12.30 περίπου, θα γίνει η αναγνώριση –με τη βοήθεια ειδικών- των μανιταριών που συλλέχθηκαν, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η παρουσίαση του θέματος «Ο μαγικός κόσμος των μανιταριών», από τον κορυφαίο μυκοερευνητή της χώρας –και όχι μόνο, Γεώργιο Κωνσταντινίδη.

Με τη λήξη της παρουσίασης θα ακολουθήσει προσφορά εδεσμάτων, με βάση τα μανιτάρια-ψητά και μαγειρεμένα με ζυμαρικά, μανιταρόσουπα,μανιταρόπιτα. Για τα εδέσματα θα φροντίσουν οι μαθητές της Σχολής Μαγειρικής ΟΑΕΔ Λάρισας, με επικεφαλής τον καθηγητή, Βασίλη Παναγούλη, ενώ στα …μαγειρέματα συμμετέχει και ο Φώτης Παρασκευαϊδης, επεξεργαστής μανιταροπροϊόντων και μάγειρας.

Να σημειωθεί ότι τα μανιτάρια για τα εδέσματα προσφέρουν οι μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας μανιταριών «Δίρφυς», «Μανιτάρια Τρικάλων» και «Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών», ενώ προϊόντα τους προσφέρουν, επίσης, οι Οινοποιίες Αλατά και Διμπέτρη.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6974601730 (Στέργιος Μίχος) και 6978737981 (Θωμάς Γκιάτας).
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου