Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Αγωνία για την Αφή της Φλόγας. Στα χέρια του Απόλλωνα

 
afi_2016_1a.jpg
 
Περισσότερο αναγκαία από ποτέ είναι η επίκληση της Πρωθιέρειας σε αυτή την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Νοτίου Κορέας. Οι προγνώσεις του καιρού δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές και όλοι ελπίζουν σε ένα θαύμα για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, κάνουν παράλληλο σχεδιασμό, ένα plan b, για την περίπτωση που η κακοκαιρία επηρεάσει την τέλεση του τελετουργικού και δεν επιτρέψει την Τελετή Αφής να πραγματοποιηθεί στο Ναό της Ήρας.

Ο καιρός από την άλλη είναι πολύ πιθανό να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί η γενική πρόβα της Δευτέρας, όχι όμως και την Τελετή της Τρίτης, χωρίς όμως να αποκλείεται και αυτό, έστω και με βαριά συννεφιά. Άλλωστε για λόγους ασφαλείας ήδη από τις δοκιμές που έχουν γίνει, έχει ληφθεί με την διαδικασία που ακολουθείται, ιερό φως της Ολυμπίας για να προσφερθεί στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Ν. Κορέας.

Η Άρτεμις Ιγνατίου μαζί με την ομάδα της πραγματοποιούν πρόβες και σε κλειστούς χώρους, όπου αποκαλύφθηκε στο περιθώριο της βράβευσής τους από το δήμο την περασμένη Παρασκευή.

Στην ΕΟΕ εξετάζουν τις πιθανές λύσεις. Χώρους όπου θα μπορεί να γίνει έστω και με κάποιες αλλαγές το τελετουργικό, αλλά θα χωρέσουν και οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι εκπρόσωποι του Τύπου. Οι επιλογές είναι περιορισμένες, αλλά μέχρι τώρα έχουν ακουστεί το αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου, η κεντρική αίθουσα αυτού (έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν), όμως πιθανά να μην καλύπτονται οι ανάγκες για τους καλεσμένους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει συζητηθεί και η λύση των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ.
 
Μένει ο Απόλλωνας να κάνει έστω και μισό θαύμα για να μην υπάρξει βροχή και να πραγματοποιηθεί η τελετή κανονικά, έστω και με το φως να έχει ανάψει λίγες μέρες πριν…


πηγή: https://www.ilialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου