Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Λίστα με επικίνδυνα τρόφιμα από την Ένωση Γεωπόνων Ιταλίας

 
 
Τα περισσότερα είναι από την Τουρκία και στην κορυφή είναι τα πιπέρια
 
Στην «λίστα με τα πιο επικίνδυνα για την υγεία τρόφιμα» που ετοίμασε στην Ιταλία η Ένωση Γεωπόνων Ιταλίας (Coldiretti), η χώρα που έχει τα περισσότερα προϊόντα και πολλές καταγγελίες είναι η Τουρκία. Η κατάταξη των προϊόντων έγινε ανάλογα με τον αριθμό των προειδοποιήσεων που έγιναν το 2016.

Πρώτα στην λίστα βρίσκονται τα ψάρια που προέρχονται από την Ισπανία. Σχετικά με αυτά τα ψάρια έγιναν καταγγελίες καθώς είχαν μεγάλη περιεκτικότητα σε κάδμιο και υδράργυρο.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται με 93 προειδοποιήσεις τα προϊόντα διαίτης και τροφίμων που εισάγονται από τις ΗΠΑ και στην τρίτη με 60 προειδοποιήσεις τα εισαγόμενα από την Κίνα επίγεια φιστίκια.

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται τα τουρκικής προέλευσης πιπέρια που φέρεται να έχουν «υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε υψηλό βαθμό». Σχετικά με τα τουρκικά πιπέρια έγιναν 56 προειδοποιήσεις.
 
 
Πέντε προϊόντα από Τουρκία

Στην λίστα των 14 άρθρων υπάρχουν 5 προϊόντα που προέρχονται από την Τουρκία. Στην λίστα αυτή εκτός από τα πιπέρια, υπάρχουν επίσης από Τουρκία, τα ξηρά σύκα, καρύδια, φιστίκια και αποξηραμένα βερίκοκα. Έτσι η Τουρκία κατέστη η χώρα με τα περισσότερα προϊόντα στην λίστα και με τα περισσότερα παράπονα σε βάρος της.

Στα μεν ξηρά σύκα, καρύδια, φιστίκια η προειδοποίηση αφορούσε την υψηλή αφλατοξίνη και στα αποξηραμένα βερίκοκα υψηλά θειώδη.
 
 

* http://www.coldiretti.it/salute-e-sicurezza-alimentare/salute-la-black-list-dei-cibi-piu-pericolosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου