Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Κόρινθος - Λουτράκι. Πρόσω ολοταχώς για το υδατοδρόμιο!

 
Πρόσω ολοταχώς για το υδατοδρόμιο!
 
Ταχέως φαίνεται πως προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία υδατοδρoμίου στο Λουτράκι. Μετά την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ τον Ιούλιο για την αδειοδότηση του έργου έρχεται η συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Ισθμίας προκειμένου να συζητήσει το θέμα του χώρου. Το σώμα συνέρχεται την Παρασκευή στις 18:00 το απόγευμα και εκείνο το οποίο καλείται να αποφασίσει είναι η «Παροχή σύμφωνης γνώμης για την υποβολή αιτήματος προς το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κορινθίας, για παραχώρηση χώρου στο Καλαμάκι, για την ίδρυση Υδατοδρομίου Λουτρακίου».

Να θυμίσουμε εδώ πως το Λουτράκι επιζητά την υλοποίηση του έργου καθώς επιτρέπει την αδιάλειπτη ετήσια λειτουργία δίχως να υπάρχουν επιπτώσεις από τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο Κορινθιακός Κόλπος και διασφαλίζει το αεροπορικό έργο για 365 ημέρες τον χρόνο. Η ανάδοχος εταιρεία αναλαμβάνει την ευθύνη της πληρότητας του Τεχνικού Φακέλου και της επιτυχούς διεκπεραίωσης όλων των διαδικασιών – ελέγχων από την υποβολή του Φακέλου στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου μέχρι και την τελική χορήγηση της Άδειας του Υδατοδρομίου Καλαμακίου. Ο Δήμος Λουτρακίου -Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων μετά την ολοκλήρωση των σχετικών αδειών, θα είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα στου οποίου τα Διοικητικά όρια θα υπάρχουν δύο αδειοδοτημένα Υδατοδρόμια.

Φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής και της εταιρίας είναι η δημιουργία αεροπορικού κόμβου (hub) για τη σύνδεση της περιοχής με τη Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, του Αιγαίου και την ηπειρωτική Ελλάδα.πηγή: http://moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου