Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Το ευρωκοινοβούλιο ζητά την πλήρη απαγόρευση του ζιζανιοκτόνου glyphosate ως το 2020


Το ευρωκοινοβούλιο ζητά την πλήρη απαγόρευση του ζιζανιοκτόνου glyphosate ως το 2020Οι ευρωβουλευτές ζητούν την πλήρη απαγόρευση των ζιζανιοκτόνων που περιέχουν glyphosate έως το Δεκέμβριο του 2020 και την εφαρμογή άμεσων περιορισμών στη χρήση της εν λόγω ουσίας.
 
Το σχέδιο ψηφίσματος, που θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια την επόμενη Τρίτη, 24 Οκτωβρίου, αντιτίθεται στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανανέωση της αμφιλεγόμενης άδειας κυκλοφορίας των ζιζανιοκτόνων που περιέχουν glyphosate για δέκα χρόνια, όπως ζήτησαν ορισμένα κράτη μέλη.
 
Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι η ΕΕ χρειάζεται να καταργήσει σταδιακά την εν λόγω ουσία, ξεκινώντας με την πλήρη απαγόρευση της χρήσης της σε οικιακά προϊόντα καθώς και την απαγόρευση της χρήσης της στις καλλιέργειες, όταν υπάρχουν βιολογικές εναλλακτικές λύσεις (π.χ. «ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών») οι οποίες λειτουργούν καλά στην καταπολέμηση των ζιζανίων.
 
Το glyphosate πρέπει να απαγορευθεί πλήρως στην ΕΕ έως τις 15 Δεκεμβρίου 2020, με τη λήψη των απαραίτητων ενδιάμεσων μέτρων, αναφέρει το σχέδιο ψηφίσματος του ΕΚ.


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου