Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

H γαστρονομία της Ηπείρου στον κορυφαίο τουριστικό τηλεοπτικό σταθμό της Ρωσίας

 
 
Ενθουσιασμένοι από τα θαλασσινά στην Κορωνησία και από τις λιχουδιές με πίτες και γλυκά, που απόλαυσαν στη Ροδαυγή
 
Θυμάστε που, πριν μερικές μέρες, σας έλεγα ότι έρχεται στην περιοχή μας ρώσικο συνεργείο του κορυφαίου τουριστικού τηλεοπτικού σταθμού της Ρωσίας «Moya Planeta», ώστε να τραβήξουν πλάνα για 2 ημίωρα ντοκυμαντέρ με θέμα τη γαστρονομία της Ηπείρου;
 
Λοιπόν, πραγματικά, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου το τηλεοπτικό συνεργείο από τη Ρωσία, του καναλιού Moya Planeta και της εκπομπής «Πλανήτης Γεύσεων», φιλοξενήθηκε από την Π.Ε. Άρτας, στα πλαίσια της προσπάθειας για την τουριστική προβολή της περιοχής μας.
 
Το ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο την Παρασκευή βρέθηκε στην Κορωνησία, όπου πραγματοποίησε γυρίσματα, ενώ το Σάββατο γυρίσματα έγιναν στην πλατεία της Ροδαυγής.
 
Θέμα της εκπομπής που παρουσιάζεται στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι είναι η γαστρονομία και έτσι η παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου στην Π.Ε. Άρτας ήταν μοναδική ευκαιρία για προβληθεί σ’ ένα μεγάλο τηλεοπτικό κοινό (περισσότεροι από 75 εκατομμύρια τηλεθεατές και 1.000.000 συνδρομητές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) η τοπική γαστρονομία του Αμβρακικού Κόλπου και της ορεινής Άρτας.
 
Οι Ρώσοι τεχνικοί και δημοσιογράφοι βιντεοσκόπησαν την προετοιμασία και την παρασκευή ντόπιων συνταγών με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και έμειναν ενθουσιασμένοι τόσο από τις γεύσεις των θαλασσινών στην Κορωνησία, όσο και από τις λιχουδιές με πίτες και γλυκά, που απόλαυσαν στη Ροδαυγή.
 
Επίσης, το τηλεοπτικό συνεργείο πήρε εκτενή πλάνα από το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, με σκοπό να παρουσιάσει στα εκατομμύρια των τηλεθεατών του ένα ντοκιμαντέρ που θα συνδυάζει τον πολιτισμό και την γαστρονομία της Άρτας.


πηγή: http://tilevoasartas.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου