Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Αίτημα απαγόρευσης της θήρας στον Υμηττό

 
 
Την έκδοση απόφασης απαγόρευσης της θήρας στον Υμηττό, η οποία θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι την έναρξη ισχύος του νέου Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού, ζητούν από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και WWF Ελλάς.

Οι δυο περιβαλλοντικές οργανώσεις, στη κοινή επιστολή τους επισημαίνουν ότι στο Π.Δ. «περί καθορισμού μέτρων προστασίας του όρους Υμηττού και των μητροπολιτικών πάρκων Γουδή – Ιλισίων», που ακυρώθηκε πρόσφατα από το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά το μέρος που αφορά τους Δήμους Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Παιανίας- Γλυκών Νερών, Παπάγου-Χολαργού, Ηλιούπολης και Κρωπίας, υπήρξε πρόβλεψη ότι: «Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η θήρα».

Επειδή με τη δημοσίευση των ακυρωτικών αποφάσεων του ΣτΕ (2356-2362/2017) και δεδομένου ότι με την εν μέρει ακύρωση του εν λόγω Π.Δ. δημιουργείται ένα κενό στο καθεστώς προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού και των γύρω περιοχών όσον αφορά τα ζητήματα θήρας, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση απόφασης απαγόρευσης της θήρας σε όλες τις προβλεπόμενες από το Π.Δ. ζώνες, η οποία θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι την έκδοση του νέου Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου