Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Υπέροχος… βυθισμένος κήπος!

 
 
Η περιοχή στα νοτιοανατολικά της Νότιας Αυστραλίας, κοντά στο όρος Gambier, είναι γεμάτη με πολλά ηφαιστειακά και καρσικά χαρακτηριστικά όπως ηφαιστειακούς κρατήρες, λίμνες, ασβεστολιθικές σπηλιές αλλά και καταβόθρες. Μια ιδιαίτερη καταβόθρα, που βρίσκεται ακριβώς στην έξοδο της Ε.Ο. Jubilee Highway East, αξίζει της προσοχής μας.
 
Εκεί που κάποτε ήταν ένα τυπικό ασβεστολιθικό σπήλαιο, το οποίο σχηματίστηκε από τη διάβρωση των πετρωμάτων από το θαλασσινό νερό με επακόλουθο την κατάρρευση της οροφής του, δημιουργήθηκε ένας καταπράσινος κήπος.
 
 
Ο κήπος στο Umpherston Sinkhole κατασκευάστηκε από τον James Umpherston στη δεκαετία του 1880, αφού αγόρασε το ακίνητο. Όντας τότε συνταξιούχος, ο Umpherson θέλησε να δημιουργήσει ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έρθουν να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από τη ζέστη του καλοκαιριού.
 
 
Έτσι προέκυψε ένας βυθισμένος κήπος όπου φυτεύτηκαν πολλά είδη θάμνων και λουλουδιών. Επίσης μια μικρή λίμνη συμπλήρωνε το πανέμορφο τοπίο.
 
 
Ο κήπος έγινε πολύ δημοφιλής στους κατοίκους αλλά μετά τον θάνατό του το 1900 εγκαταλείφθηκε μέχρι το 1976 που καθαρίστηκε από τα ζιζάνια και φυτεύτηκαν ορτανσίες και νέα πράσινα φυτά παντού. Για άλλη μια φορά, έγινε τόπος χαλάρωσης και περιπάτου.
 


 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου