Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Πάνω από 3500 φίλοι του κρασιού επισκέφτηκαν τα "ΒορΟινά


Πάνω από 3500 φίλοι του κρασιού επισκέφτηκαν τα Πάνω από 3.500 φίλοι του κρασιού επισκέφτηκαν φέτος σε μία ημέρα τα «ΒορΟινά», την ετήσια εκδήλωση των οινοπαραγωγών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου το επώνυμο ελληνικό κρασί και ο βορειοελλαδίτικος αμπελώνας είχαν την τιμητική τους.
 
Οι οινοπαραγωγοί ήταν εκεί για να τους υποδεχτούν, να συζητήσουν μαζί τους και να τους ενημερώσουν, μαζί με τους συνεργάτες τους, για τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια τους, τις νέες ετικέτες που κυκλοφορούν, την εξέλιξη των παλαιότερων, την πορεία του τρύγου 2017 και τα αναμενόμενα νέα κρασιά.
 
Στα τραπέζια των οινοπαραγωγών, κατανεμημένα ανά οινική διαδρομή των Δρόμων του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας, απλωνόταν -σύμφωνα με τους διοργανωτές- όλος ο πλούτος του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα: οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί (και orange), ημιαφρώδεις και αφρώδεις, ξηροί, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, νέα και παλαιωμένα, πειραματικά κρασιά αλλά και παλαιότερες σοδειές. Ακόμη, όσοι ήθελαν να εξασκήσουν τις γευσιγνωστικές τους γνώσεις, είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας, «ανακαλύπτοντας» έξι διαφορετικές ποικιλίες, τρεις λευκές και ισάριθμες ερυθρές. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 93 επίδοξοι γευσιγνώστες, ενώ αναδείχτηκαν τρεις νικητές. Οι επισκέπτες των ΒορΟινών είχαν επίσης τη δυνατότητα να γευτούν ξεχωριστά προΐόντα παραγωγών από αμπελόφυλλα, πιπεριές Φλωρίνης και βουβαλίσιο κρέας.
 
Παράλληλα, σε συνεργασία με το 7ο Thessaloniki Food Festival του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της ανάδειξης των γεύσεων της πόλης, τα ΒορΟινά συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμά τους επιδείξεις παρασκευής και γευσιγνωσία με ποντιακά τυροκομικά προϊόντα και λουκουμάδες, γεύσεις που συνδυάστηκαν με «βορΟινά» κρασιά. Οι δε μελλοντικοί …γευσιγνώστες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ο Καραγκιόζης τρυγητής».


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου