Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Δημόσιος χώρος - Προσβασιμότητα. "Seatrack" και επίσημα στο Κατάκολο

 
seatrack1.jpg
 
Παραδόθηκε χθες στα άτομα με αναπηρία προς χρήση - Προτάθηκαν προσθήκες υποδομών

Του Γιάννη Σπυρούνη
 
Τα πρώτα τους μπάνια στη θάλασσα στην παραλία «Πλάκες/Ρενάτα» στο Κατάκολο κάνουν από χθες τα άτομα με αναπηρία από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου και της Ηλείας. Το seatrack παραδόθηκε επίσημα παρουσία των εκπροσώπων των φορέων και πλέον δόθηκε ένα τέλος στο σήριαλ που τον τελευταίο χρόνο απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία με πολλές διαμαρτυρίες και αντεγκλήσεις. Η ικανοποίηση στα πρόσωπα των ατόμων με κινητική αναπηρία ήταν έκδηλη για την λειτουργία του μηχανισμού αυτού που τους επιτρέπει την πρόσβαση στη θάλασσα προσφέροντας σχετική αυτονομία. Ο νεαρός Αλέξανδρος Ελευθεριώτης, ήταν αυτός που το δοκίμασε επισήμως βουτώντας με ανακούφιση στη θάλασσα σε μια ώρα όπου ο υδράργυρος είχε πάρει την ανιούσα.

Ο γραμματέας του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Γιώργος Παπανικολόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως πλέον το seatrack, αφού αγοράστηκε από την Περιφέρεια, κάθε χρόνο θα βρίσκεται σε αυτή την παραλία. Πρότεινε δε, να τοποθετηθούν seatrack και σε άλλες περιοχές του νομού. «Είμαστε ο μοναδικός νομός που διαθέτει μόνο ένα seatrack. Ευχαριστούμε τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλο και όλους όσοι μερίμνησαν για να το αποκτήσουμε. Η παραλία Ρενάτα του Κατακόλου δικαιούται και Γαλάζια Σημαία γιατί και καθαρή είναι και πρόσβαση για τους ΑμεΑ διαθέτει πλέον. Ευχαριστούμε όλους όσοι σήμερα βρέθηκαν εδώ για την σημαντική αυτή στιγμή για εμάς. Πρέπει να γίνουν όμως και κάποια άλλα πράγματα όπως ντουζιέρα, θέσεις πάρκινγκ, τουαλέτα κ.α. για τα άτομα με αναπηρία για να ολοκληρωθεί η υποδομή. Την επόμενη χρονιά θα πρέπει να μεριμνήσουμε για την έγκαιρη τοποθέτησή του πάλι στην παραλία» είπε μεταξύ άλλων.
 
Για τη συνέχεια του άρθρου εισέλθετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ilialive.gr/κοινωνία/item/seatrack-και-επίσημα-στο-κατάκολο.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου