Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Τρίκαλα. Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να λειτουργήσει το Φράγμα Μεσοχώρας


Η υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το Φράγμα της Μεσοχώρας από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελλο, αποτελεί σταθμό γι’ αυτό το πολύπαθο έργο και δημιουργεί σε όλους τους Θεσσαλούς μεγάλες προσδοκίες για την γρήγορη λειτουργία του ΥΗΣ. Οι προσπάθειες που κάναμε ως Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού σε στενή συνεργασία με τα Τ.Ε.Ε., ΓΕΩΤΕΕ, ΕΘΕΜ και άλλους φορείς της περιφέρειας Θεσσαλίας κατέληξαν στο ποθητό για εμάς αποτέλεσμα.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, τήρησε τις δεσμεύσεις του που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα πλαίσια του 1ου πανελληνίου Συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή που υλοποίησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας στις 8 και 9 Ιουνίου στην Καρδίτσα. Η υπογραφή της ΑΕΠΟ είναι το πρώτο σημαντικό βήμα προκειμένου ένα έργο τεραστίας σημασίας να ξεκινήσει τη λειτουργία του, που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο σε εμάς τους Θεσσαλούς αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα έργο για το οποίο δαπανήθηκαν 535 εκατομμύρια ευρώ ισχύος 161,5 MW και που αναμένεται να τροφοδοτήσει με 390 GWHυψηλής αξίας «πράσινη» ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, σε ετήσια βάση.

Επισημαίνουμε ότι έχει μεγάλη σημασία να τηρηθούν όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι και καλούμε το υπουργείο και τη ΔΕΗ να μεριμνήσουν, όπως άλλωστε έχουν δεσμευτεί, για τις τεχνικές και επισκευαστικές παρεμβάσεις που χρειάζονται, για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων και βέβαια για την μετεγκατάσταση των κατοίκων του οικισμού που θα πλημμυρίσει.

Η ένταξη του έργου στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και η υπογραφή της ΑΕΠΟ ανοίγει οριστικά το δρόμο για την πλήρη αξιοποίηση του.

Εμείς ως Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας σε συνεργασία με όλους τους επιστημονικούς φορείς είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε ότι απαιτείται στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, αλλά και σε επίπεδο πολιτικής διαβούλευσης προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να αποκομίσουν όλα τα οφέλη που δικαιούνται από το φράγμα της Μεσοχώρας αλλά και γενικότερα από τα έργα στον Αχελώο που έχουν ακριβοπληρώσει τα προηγούμενα χρόνια αλλά δυστυχώς ακόμη δεν ολοκληρώθηκαν.



πηγή: http://www.karditsanews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου