Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Νέο χτύπημα στους μαστιχοκαλλιεργητές από μπουρίνι


Νέο χτύπημα στους μαστιχοκαλλιεργητές από μπουρίνι Δυνατό απογευματινό μπουρίνι κτύπησε τη Χίο, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στην παραγωγή της μαστίχας.
 
Η ζημιά φαίνεται να είναι μεγάλη σε αυτή τη φάση της παραγωγής, αφού χτύπησε όλα τα χωριά με μεγάλη παραγωγή, όπως είναι το Πυργί.
 
Υπενθυμίζεται ότι πριν μία εβδομάδα, στις 18/7/17, αρκετά από τα μαστιχοχώρια επλήγησαν και πάλι από βροχή και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.
 
Τώρα στο τέλος Ιουλίου έχουμε στην ουσία την πιο παραγωγική περίοδο, που σημαίνει ότι η βροχή θα παρασύρει σημαντικό μέρος της παραγωγής, ενώ οι καλλιεργητές θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να συνεφέρουν τους μαστιχώνες στρώνοντας και πάλι ασπρόχωμα ώστε να πέσει πάνω σε αυτό το δάκρυ της μαστίχας.
 
Μέσα στο σαββατοκύριακο που πέρασε αναμενόταν να υπάρξει μια πρώτη εικόνα από το μέγεθος της καταστροφής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργο Τούμπο, από τις υπηρεσίες της Ένωσης σε συνεργασία με τους μαστιχοπαραγωγούς.


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου