Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

H Amalia Brut Τσέλεπου στα Top 10 κρασιά του Αμερικάνικου τύπου, αυτή την εβδομάδα

 
Amalia
 
Τα αφρώδη είχαν την τιμητική τους, στα προτεινόμενα κρασιά των αμερικανών οινοδημοσιογράφων, αυτή την εβδομάδα.
 
Ο Dave McIntyre στην Washington Post, αν και αυτή την εβδομάδα, κοίταξε πέρα από σαμπάνια, έγραφε ότι «οινοποιεία σε όλο τον κόσμο παράγουν νόστιμα αφρώδη σε μια ποικιλία στυλ.» Πρόσθεσε: «αυτά γίνονται συνήθως με τη‘champagne method’ προκαλώντας τη δεύτερη ζύμωση (carbonation) στο μπουκάλι, αλλά επιτυγχάνουν τις δικές τους εκφράσεις λόγω τις ποικιλίες σταφυλιών που χρησιμοποιούνται ή το έδαφος και το κλίμα, όπου καλλιεργούνται. «
 
Συνέστησε αυτό το κρασί από το Κτήμα Τσέλεπου, γράφοντας: «από σταφύλι Μοσχοφίλερο,  μια ελληνική ποικιλία που παράγει λευκά κρασιά πλούσια και φρουτώδη, αυτό το νόστιμο αφρώδες εκρήγνυται με αρώματα ώριμου  ροδάκινου και μια όμορφη ανθική νότα που υποδηλώνει έναν μεσογειακό κήπο. Αλκοολικός βαθμός: 12%.»
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου