Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Οpen House στη Θεσσαλονίκη το 2013 - Για την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής


 
Το Οpen House ήρθε και στην Ελλάδα και άνοιξε πρώτα τις πόρτες του στη Θεσσαλονίκη το 2012.
 
Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής. Για ένα Σαββατοκύριακο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.
 
Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε περισσότερες από 21 πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές, συνεισφέροντας στην ανάδειξη της σημασίας της αρχιτεκτονικής στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Στις πόλεις που συμμετέχουν παγκοσμίως, συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά: Νέα Υόρκη, Δουβλίνο, Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Ελσίνκι, Μελβούρνη, Βαρκελώνη, Σικάγο, Ρώμη, Λισαβόνα, κ.α.
 
Το πρώτο Open House Thessaloniki διοργανώθηκε στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2012 και δέχτηκε  πάνω από 12.000 επισκέψεις δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά την πόλη και την αρχιτεκτονική της.
 
Η δράση αυτή διοργανώνεται από τον μη κυβερνητικό – μη κερδοσκοπικό οργανισμό Open House Greece, που ιδρύθηκε το 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide, που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.
 
Στόχος είναι η προώθηση της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και της χώρας μας στο εξωτερικό, μέσα από το πρίσμα της αρχιτεκτονικής δημιουργίας και του πολιτισμού.
 
 
Οι επισκέψεις στα κτίρια πραγματοποιούνται με τον εξής τρόπο:

1. Επιλέγετε από το πρόγραμμα ποία κτίρια ενδιαφέρεστε να επισκεφθείτε
2. Βλέπετε ποιες ώρες είναι ανοιχτά στο κοινό
3.Επισκέπτεστε το κτίριο
4.Η είσοδος γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όταν σχηματίζονται ομάδες με ικανοποιητικό αριθμό ατόμων
5. Δεν απαιτείται προκράτηση για την επίσκεψη
6. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους
 
ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ / Παρασκευή 18/10/2013, ώρα 20:00, Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
 




πηγή: http://ecology-salonika.org/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου