Ρόδι. 'Ένα από τα αγαπημένα φρούτα, μιας και είναι πολύ γευστικό και θρεπτικό. Ερευνητές έχουν αποδείξει ότι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα, με πλούσια οφέλη στον οργανισμό μας.
Συγκεκριμένα:
- Ο καρπός του δεν περιέχει χοληστερόλη και κορεσμένα λίπη. Αποτελεί ιδανική τροφή για όσους θέλουν να χάσουν κιλά ή να αποτοξινωθούν
- Εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL) και μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερίνης
- Η συχνή κατανάλωσή του συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, του προστάτη και του μαστού
- Βοηθάει το δέρμα σας να παραμένει ελαστικό και σφριγηλό
- Η τακτική κατανάλωσή του βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος
- Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β5, βιταμίνη Κ, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο και πολλά άλλα πολύτιμα για τον οργανισμό μας στοιχεία
- Προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες
- Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
- Βοηθάει στην προστασία των αρτηριών, καθώς ενισχύει την αποτροπή σχηματισμού πλάκας.
πηγή: http://www.thestival.gr./
Συγκεκριμένα:
- Ο καρπός του δεν περιέχει χοληστερόλη και κορεσμένα λίπη. Αποτελεί ιδανική τροφή για όσους θέλουν να χάσουν κιλά ή να αποτοξινωθούν
- Εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL) και μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερίνης
- Η συχνή κατανάλωσή του συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, του προστάτη και του μαστού
- Βοηθάει το δέρμα σας να παραμένει ελαστικό και σφριγηλό
- Η τακτική κατανάλωσή του βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος
- Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β5, βιταμίνη Κ, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο και πολλά άλλα πολύτιμα για τον οργανισμό μας στοιχεία
- Προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες
- Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
- Βοηθάει στην προστασία των αρτηριών, καθώς ενισχύει την αποτροπή σχηματισμού πλάκας.
πηγή: http://www.thestival.gr./
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου