Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ποιος εμποδίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου Κατερίνης;

   

Υπάρχει χώρος και εξοπλισμός αλλά δεν λειτουργεί

 
Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια ο φιλοζωικός σύλλογος «Συμμετέχω Αδέσποτα Κατερίνης» κατάφερε, ένας χώρος των διοικητικών κτιρίων στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κατερίνης, να γίνει κατάλληλος ώστε να λειτουργήσει εκεί το δημοτικό κτηνιατρείο. Μετά από επίμονες προσπάθειες και ενέργειες του συλλόγου έγινε και δωρεά εξοπλισμού (από το παλιό νοσοκομείο) για το δημοτικό κτηνιατρείο από τον νυν διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης.  
 
Παρ’ όλα αυτά ο εξοπλισμός  παραμένει στοιβαγμένος και κλειδωμένος μέσα στο χώρο, τα κλειδιά βρίσκονται στη «τσέπη» της «κλειδοκράτορος» συμβεβλημένης με τον Δήμο κτηνιάτρου, και ο  Δήμος Κατερίνης δεν έχει  ακόμη αιτηθεί για την άδεια λειτουργίας του Δημοτικού Κτηνιατρείου στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία αν και από τη λειτουργία του είναι βέβαιο ότι θα εξοικονομούσε χρήματα!
 
Ο φιλοζωικός σύλλογος «Συμμετέχω Αδέσποτα Κατερίνης» ζητάει την άμεση προώθηση των ενεργειών για την αδειοδότηση του απαραίτητου Δημοτικού Κτηνιατρείου προκειμένου να υπάρχει χώρος για τη στέγαση εθελοντικών στειρώσεων με εθελοντές Έλληνες και ξένους, κατά το παράδειγμα άλλων πόλεων, προκειμένου να στειρωθούν άμεσα όσο περισσότερα ζώα γίνεται και να απαλλαχθεί ο δήμος από πολλά έξοδα, τα οποία  μπορούν να διατεθούν σε ακόμη περισσότερες στειρώσεις.
 
Η λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει χώρος εξέτασης και άμεσης φροντίδας των έγκλειστων στο κυνοκομείο ζώων χωρίς το στρες της διαρκούς μετακίνησης από και προς το ιδιωτικό συμβεβλημένο κτηνιατρείο, τα οποία μεταφέρονται αυτή τη στιγμή κατ’ επιλογή και κατά βούληση του ζωοκόμου με πολλές καθυστερήσεις, επιβαρύνοντας το Δήμο Κατερίνα άσκοπα με επιπλέον έξοδα.
 
Ο φιλοζωικός σύλλογος «Συμμετέχω Αδέσποτα Κατερίνης» τονίζει ότι οι νέες τεχνικές στείρωσης των αλλοδαπών κτηνιάτρων δεν απαιτούν φιλοξενία 10 ημερών σε ελεγχόμενο χώρο, παρά μόνο μερικών ωρών για έλεγχο κατά την επαναφορά από την αναισθησία και αντιβιοτική θεραπεία ενέσιμη προληπτικά μόνο μια (με 48ωρη κάλυψη) και όχι 10 ημερών επίσης. 
Μήπως το τρίτο και πολύ σπουδαίο επίσης όφελος θα ήταν να παρίστανται οι τοπικοί κτηνίατροι στις εθελοντικές και να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνικές οι οποίες θα αποβούν εις όφελος όλων;


πηγή: www.zoosos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου