Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μαγνησία - Ανάβρα. Δύο νέα αιολικά πάρκα


 
 
Σε «Μεσοβούνι» και «Κοτρώνι» στην περιοχή της Ανάβρας

Δύο νέα αιολικά πάρκα των 12 και 10 μεγαβάτ αντίστοιχα, θα κατασκευαστούν στην Ανάβρα. Με την ενεργοποίηση των δύο αιολικών πάρκων, εκτιμάται ότι θα καλυφθούν σε μεγαλύτερο ποσοστό οι ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια από «πράσινες πηγές», ενώ και ο Δήμος θα εξασφαλίσει έσοδα, με ποσοστά επί των πωλήσεων της εταιρείας.

Την κατασκευή των δύο νέων αιολικών πάρκων, θα αναλάβει η εταιρεία «ΘΗΤΑ ΑΝΕΜΟΣ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ Α.Ε.», μετά την υπογραφή της εκμίσθωσης δύο ακινήτων στις θέσεις «Μεσοβούνι» και «Κοτρώνι» με το Δήμο Αλμυρού.

Με βάση τη σύμβαση, οι δύο εκτάσεις παραχωρούνται προς εκμετάλλευση στην εταιρεία για 25 χρόνια, ενώ υπάρχει η δυνατότητα μονομερούς παράτασης της μίσθωσης κατά 10 χρόνια από την εταιρεία.

Από τη σύμβαση με την εταιρεία, δεν θα προκύψουν οφέλη μόνο από την παραγωγή «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Δήμος Αλμυρού θα έχει έσοδα από τα ποσοστά επί της πωλούμενης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ θα εισπράττει και ενοίκιο. Το ενοίκιο ορίζεται σε ποσοστό 1% από τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας, το οποίο σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 21.000 ευρώ για το αιολικό πάρκο στη θέση «Μεσοβούνι» και μικρότερο το 16.000 ευρώ για το αιολικό πάρκο στη θέση «Κοτρώνι».

 
πηγή: http://almyrosinfo.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου