Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ηλεία - Αμαλιάδα. Εγκρίθηκε η βιοκλιματική αναβάθμιση του κέντρου

 
amaliadaΑνακοινώθηκε από το Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 
 
Δημόσιες επενδύσεις της τάξης των 21.337.961,93 ευρώ, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν 405 συνολικά θέσεις εργασίας, για έξι έργα βιοκλιματικών αναβαθμίσεων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, προωθεί το ΥΠΕΚΑ, με αποφάσεις του υπουργού Γιάννη Μανιάτη.

Η υλοποίηση των έργων θα ξεκινήσεις εντός του 2013, με σκοπό την ολοκλήρωσή τους μέχρι το 2015.

Τα έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοιχτών Χώρων», και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Πρόκειται για έργα που αφορούν στους δήμους Ήλιδας, Ρεθύμνου, Τανάγρας, Χαλκιδέων, Μοσχάτου-Ταύρου, καθώς και στο ΤΕΙ Πειραιά.

Ειδικότερα, για τον Δήμο  Ήλιδας, εγκρίθηκε ποσό 4.827.341,73 ευρώ για το έργο «Ανάπλαση & Βιοκλιματική Αναβάθμιση του Κέντρου Αμαλιάδας».

Στόχος του ΥΠΕΚΑ, με τη δημιουργία αυτών των πρότυπων βιοκλιματικά αναβαθμισμένων υπαίθριων χώρων, είναι οι περιοχές να καταστούν προνομιούχες και ελκυστικές, ενισχύοντας την εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα στους περιμετρικούς δρόμους, παρέχοντας ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, από τις οποίες θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας.

Επισημαίνεται ότι όλα τα προτεινόμενα έργα δίνουν βαρύτητα στην εύκολη προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και παιδιά ώστε να κινούνται με άνεση και ασφάλεια στους προτεινόμενους υπαίθριους χώρους.
 

πηγή: http://ilialive.gr/

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου