Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε καινοτόμα αγροτικά προϊόντα της Θράκης!

 
καινοτόμα αγροτικά προϊόντα της ΘράκηςΒραβεύτηκαν τα σκόρδα του Έβρου και το τσάι του βουνού της "Βεργίνα"
 

Ανάμεσα στους βραβευθέντες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιστήμονες, ερευνητές, αγρότες, εκπρόσωποι Συνεταιρισμών και επιχειρηματίες που έχουν διακριθεί για την επιτυχή καινοτόμο επιχειρηματική τους δράση στον αγροτοδιατροφικό τομέα συμπεριλαμβάνονται τοπικοί παραγωγοί της Θράκης και της Δράμας...
Μάλιστα, οι βραβευθέντες του ΥΠΑΑΤ συνοδευόμενοι από τον Υπουργό κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ο οποίος αφού πρώτα τους συνεχάρη για το έργο τους εν συνεχεία τους βράβευσε γι αυτό.

«Μπράβο σας. Επιτέλους ελληνικό σκόρδο…» αναφώνησε ο κ. Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με τον κ. Γιακμογλίδη Αναστάσιο, Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής, Επεξεργασίας, Εμπορίας Σκόρδου Βύσσας στον Έβρο.

«Ο κύριος Γιακμογλίδης πάλι, μάζεψε μια ομάδα ανθρώπων στον Έβρο και κάνει τα καλύτερα σκόρδα στην Ελλάδα. Είναι προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, έχει ψυγεία που μπορεί να διαθέτει το προϊόν 12 μήνες το χρόνο και τα συσκευάζει ο ίδιος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έχει βραβευτεί για το έργο του ο κ. Γιακμογλίδης.

Παρουσιάζοντας την κα Κατσικούδη Ντόρα, από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (ΒΕΡΓΙΝΑ) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσαυτάρης εξήγησε πως «η κυρία Κατσικούδη, είναι εκπρόσωπος μιας άλλης μεγάλης προσπάθειας που γίνεται στην Κομοτηνή από τον επιχειρηματία κ. Πολιτόπουλο και την ομάδα του, όπου μαζί με την μπύρα "ΒΕΡΓΙΝΑ", η ίδια επιχείρηση τώρα κάνει 5 τσάγια κατεψυγμένα, αρχίζοντας από το τσάι του βουνού, που έχει βάλει στο κουτάκι και την ονομασία "Tuvunû"». Γυναίκες κυρίως το μαζεύουν για την εταιρεία και η παραγωγή αυτή μπορεί να δεκαπλασιαστεί και αν δεκαπλασιαστεί ούτε τις παραγγελίες της Καλιφόρνιας δεν μπορεί να ικανοποιήσει. Τόσο μεγάλη ζήτηση έχει».

Παίρνοντας τον λόγο η κα Κατσικούδη ανέφερε με τη σειρά της πως «για το τσάϊ του βουνού, έχουμε προχωρήσει σε συμβόλαια με πολλούς αγρότες στη Βόρειο Ελλάδα, μας μαζεύουν το τσάι και εμείς προσθέτουμε ανθόμελο και χυμό λεμονιού, το συσκευάζουμε και στόχος μας είναι να πάει σε όλον τον πλανήτη. Η εταιρεία δεν έχει κλείσει ούτε 12 μήνες, αλλά πάει εξαιρετικά καλά. Σας έχω φέρει ένα συμβολικό δώρο και είναι μεγάλη τιμή για μας, κύριε Πρόεδρε, που μας δεχθήκατε», για να λάβει την απάντηση από τον κ. Παπούλια, «Εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Και εγώ ξέρετε μεγάλωσα με τσάι του βουνού, εκεί στα βουνά της Ηπείρου».

Ανάμεσα στους βραβευθέντες και ο κ. Αργυρίου Γρηγόρης (ΑΣΟΠ Δράμας) για την πιστοποιημένη καλλιέργεια ροδιάς - μεταποίηση και εξαγωγή πιστοποιημένου φυσικού χυμού ροδιού.

«Εδώ, ο κ. Αργυρίου, είναι οι άνθρωποι που έκαναν επιστημονική δραστηριότητα με τα ρόδια. Μια μεγάλη ομάδα παραγωγών στη βόρεια Ελλάδα, στη Δράμα. Τώρα βγάζουν και χυμούς, μαρμελάδες, κατεψυγμένο ρόδι και όλα αυτά εξάγονται» τόνισε ο κ. Τσαυτάρης.
καινοτόμα αγροτικά προϊόντα της Θράκης
Οι βραβευθέντες διακρίθηκαν για την επιτυχή καινοτόμο επιχειρηματική τους δράση στον αγροδιατροφικό τομέα, σε εκδήλωση του υπουργείου η οποία είχε διοργανωθεί στο πλαίσιο της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέμα «Νέα ΚΑΠ: Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελληνική Γεωργία».

«Μου δώσατε μεγάλη χαρά, γιατί είμαι από αυτούς που πιστεύουν στη γη μας. Πιστεύω σ’ αυτό που κάνετε εσείς, και το κάνετε και με επιστημονικό και με παραδοσιακό τρόπο, συνεχίζετε κάτι που η Ελλάδα απ’ αυτό έζησε. Και γι’ αυτό πιστεύω στη δύναμη της γης.

Με καταπλήξατε μ’ αυτά που κάνατε. Μακάρι να το γνώριζε όλη η Ελλάδα. Θα ήσασταν το πιο φωτεινό και δυναμικό παράδειγμα γι’ αυτόν που λέγει "δεν γίνεται τίποτα". Πολλά γίνονται και πολλά μπορούμε να κάνουμε. Έπρεπε να έρθει η κρίση για να ξανασκεφθούμε τι μπορούμε να κάνουμε; Μακάρι να είναι η θετική πλευρά της κρίσης. Αλλά εσείς ξεκινήσατε πριν από την κρίση και ξεπερνάτε τις δυσκολίες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπούλιας, τονίζοντας πως «και κάτι άλλο που είναι πολύ σημαντικό: ότι αυτό που κάνετε είναι ελληνικό προϊόν».

«Θέλω να σας συγχαρώ και να σας πω ότι όταν μιλάω με ανθρώπους σαν και εσάς είμαι πολύ αισιόδοξος. Όχι ότι θα βγούμε από την κρίση μόνοι μας, αλλά ότι θα κάνουμε πράγματα που θα γυρίσουν και θα λένε: "Αυτοί είναι οι Έλληνες, αυτή είναι η Ελλάδα". Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Και θα πρέπει να κάνουμε κι ένα βήμα παρακάτω και να σας επισκεφθούμε εκεί που δουλεύετε» κατέληξε ο κ. Παπούλιας.
 
 
πηγή: http://alexpolisonline.blogspot.com/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου