Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Άρτα. Δημιουργία Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στα Θεοδώριανα, με κατεπείγουσες διαδικασίες

 
 
- Χιονοδρομικό κέντρο, ιππασία, τοξοβολία, Paintball, εστιατόριο, σε έκταση 200 στρεμμάτων στο Σταυρό, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ
- Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, υπό τον Γ.Γρ. Γιώργο Δέδε
 
Την Παρασκευή 10/11/17 έλαβε χώρα, στο Υπουργείο Υποδομών και συγκεκριμένα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Γεωργίου Δέδε, σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων υπό την προεδρία του, εις την οποία παρέστησαν οι Δήμαρχοι Κεντρικών και Βορείων Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης και Γιάννης Σεντελές καθώς και ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Τζουμέρκων Φώτης Χαχούλης.
 
Κατά τη σύσκεψη παρουσιάστηκαν διεξοδικά οι δράσεις και ο τρόπος κατασκευής του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων, που πρόκειται να δημιουργηθεί στη θέση Σταυρός στο Λιβάδι Θεοδωριάνων.
 
Προβλέπεται η κατασκευή πίστας χιονοδρομίας (δύο πίστες, μία για ενήλικες και μία για ανήλικους), στίβος εκμάθησης ιππασίας μετά των απαραίτητων ζώων και σταύλων, τοξοβολία, Paintball και αγορά εξοπλισμού για ορεινές δραστηριότητες καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Επίσης, προβλέπεται η λειτουργία εστιατορίου για πρόχειρα εδέσματα και υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν κι άλλες δράσεις σε ένα συνολικό χώρο εμβαδού 200 στρεμμάτων.
 
Η συνολική αξία του προϋπολογίστηκε σε 3.000.000 ευρώ.
 
Ο Δήμος ανέλαβε την υποχρέωση να παραδώσει ώριμη μελέτη το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να κινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του παραπάνω έργου.
Ας σημειωθεί ότι η σύνταξη της μελέτης θα ολοκληρωθεί εντός λίαν συντόμου χρονικού διαστήματος λόγω του ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο κατεπείγον του θέματος (Υπουργείο και Δήμος).

σημ. Τηλεβόα: Μετά και την ανακοίνωση της δημιουργίας Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στα Θεοδώριανα, βλέπετε πώς "κουμπώνει" αυτό με το έργο «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας παράκαμψης Αθαμανίου και οδικός άξονας Αθαμάνιο – Θεοδώριανα» ποσού 8.850.000 ευρώ, που θα δημοπρατηθεί απευθείας από το Υπουργείο Υποδομών και ανακοινώθηκε από τον Γ.Γρ. του υπουργείου Γιώργο Δέδε, στη σύσκεψη πριν 1 μήνα, στην Π.Ε. Άρτας.
 
Διότι, για να υπάρχει επιτυχές αποτέλεσμα, πρέπει τα έργα να έχουν συνέργεια και να μην γίνονται αποσπασματικά.


πηγή: http://tilevoasartas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου