Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Στο 1ο Συνέδριο Δικτύου Πόλεων ο Δήμος Βέλου – Βόχας

 
Στο 1ο Συνέδριο Δικτύου Πόλεων ο Δήμος Βέλου – Βόχας
 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» στο οποίο ο Δήμος Βέλου Βόχας (Κορίνθου) συμμετείχε ενεργά ως ιδρυτικό μέλος του. Ο Δήμαρχος στηρίζοντας αυτή την πράξη δήλωσε ότι είναι μία σημαντική πρωτοβουλία των Δημάρχων – μελών για τη δημιουργία κοινών προοπτικών στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, της αειφορίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των μελών, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος της ΜΟΔ Παναγιώτης Πάντος, πανεπιστημιακοί φορείς και ιδρύματα. Το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» ιδρύθηκε με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με πρόθεση να παρέχει ουσιαστική τεχνική στήριξη στην ενημέρωση, δικτύωση και οργάνωση των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις σε Ευρωπαϊκά προγράμματα με σκοπό να εκμεταλλευτούν τις πρόσθετες παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις.

Αποτελεί μια πρωτοβουλία Δημάρχων Ελλάδας & Κύπρου με στόχο την κάλυψη της αδυναμίας των Δήμων να εντοπίσουν χρηματοδοτικά εργαλεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις τους. Η πρώτη συνάντηση των μελών του Δικτύου έγινε στις 10 Μαρτίου και το καταστατικό του Δικτύου υπογράφηκε στα γραφεία τις ΚΕΔΕ στις 31/05/2017. Μέλη του Δικτύου είναι 31 Ελληνικοί Δήμοι και ένας Κυπριακός καθώς και το Μανιατάκειο Ίδρυμα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης Κύπρου.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου