Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Πρόσκληση για το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


Πρόσκληση για το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και επιδιώκει με στοχευμένες ενέργειες να συμβάλει στην ανάπτυξή του. Προσκαλούμε τους παραγωγούς μελιού να συμβάλλουν μαζί μας στην προβολή και προώθηση του πιερικού μελιού που απαρτίζει το αγροτικό καλάθι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου.

Αναλυτικότερα, τις πύλες του ανοίγει το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που θα διεξαχθεί στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αναμένεται να υποδεχθεί και φέτος εξειδικευμένο εμπορικό κοινό, καταναλωτές και λάτρεις του μελιού.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί πλέον θεσμό, που καταγράφει αξιοσημείωτη επισκεψιμότητα και προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον κλάδο.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συμμετέχει και φέτος με τη δυναμική παρουσία των έμπειρων μελισσοκόμων της περιοχής. Ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Πιερίας, θα προβάλει το αρίστης ποιότητας τοπικό προϊόν, που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αγαθά που απαρτίζει το αγροτικό καλάθι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους παραγωγούς μελιού της Πιερίας, να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ χωρίς κόστος, μέσω του περιπτέρου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, να προβάλλουν τα προϊόντα και να αναδείξουν τον πλούτο και τη μοναδική ποιότητα των μελισσοκομικών προϊόντων της Πιερίας.

Σκοπός είναι να αναδείξει τη δουλειά, το μεράκι και την αγάπη των μελών του Συλλόγου Μελισσοκόμων Πιερίας για τη μελισσοκομία αλλά κυρίως το εύγεστο μέλι της περιοχής, προερχόμενο από τη σπάνια και ποικίλη χλωρίδα τόσο των ορεινών όσο και των παραθαλάσσιων περιοχών της Πιερίας.

«Ο κλάδος της μελισσοκομίας είναι ένας δυναμικός κλάδος που μπορεί να αποτελέσει μια παραγωγική δραστηριότητα με σημαντικά οικονομικά οφέλη. Αυτό που απαιτείται είναι οργάνωση και σχεδιασμός για την τόνωση του συγκεκριμένου κλάδου καθώς και στήριξη των μελισσοκόμων μέσα από την εκπαίδευση και την επιδότησή τους με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας των αγροτικών τοπικών προϊόντων» ανέφερε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης.

Για τη συμμετοχή σας στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, μέσα από το περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Κωνσταντίνο Συμεωνίδη, στα τηλέφωνα: 2351-351254 και 2351-351103 και κ. Χαράλαμπο Σαμαρτζίδη, στο τηλέφωνο: 2351-351127 καθώς και με τον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας, κ. Κωνσταντίνο Παπαγιαννούλη, στο τηλέφωνο: 23510-31363.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου