Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Υπόθεση καύσης σκουπιδιών. Μηνυση του Δήμου Βόλου στον Μ. Βαξεβανόπουλο, επειδή ζήτησε το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο

 
 
Σε ρητή δικάσιμο στις 23 Μαΐου παραπέμφθηκε από το Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, μετά από μήνυση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά. Ο κ. Μάρκος Βαξεβανόπουλος, καθηγητής και υπεύθυνος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στις 11.30.

Η σύλληψη του έγινε στις 8 το πρωί, όταν αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο σπίτι του και ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο Αστυνομικό Τμήμα. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Βαξεβανόπουλος ανέφερε: Καλημέρα σε όσους αγωνίζονται. Έχω συλληφθεί γιατί ζήτησα δημόσιο λόγο για τη δημοσιά υγεία. Όχι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Θα νικήσουμε. Προσερχόμενος στα δικαστήρια δήλωσε: Αυτή είναι η απάντηση μιας μαύρης δημοτικής αρχής στο αίτημα πολιτών για λόγο. Οι πολίτες χθες ζήτησαν τον λόγο, ζήτησαν να γίνει μια ειδική συνεδρίαση για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, για την αναθεώρηση της μονάδας παραγωγής σκουπιδιών που θα γίνει στον ΧΥΤΑ. Ζητήσαμε τον λόγο και η απάντηση ήταν να συλληφθούμε με την κατηγορία ότι διαταράξαμε την οικιακή ειρήνη. Εμείς θέλουμε ειρήνη αλλά όχι αυτού του είδους, θέλουμε καθαρό περιβάλλον κάτι το οποίο δεν προμηνύεται για την πόλη του Βόλου. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν να συλληφθεί ένας νέος επιστήμονας, να συλληφθεί ένας άνθρωπος που παλεύει για καθαρό αέρα και αυτό θα συμβεί σε οποιονδήποτε αντιδρά σε αυτή την πόλη. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να αντιδράσουν οι πολίτες. Εάν δεν αντιδράσουν τώρα, καληνύχτα στους καναπέδες. Θα πρέπει να δώσουμε μια σημαντική απάντηση σ΄ αυτό το μαύρο. 
 
Σύσσωμη είναι η αντίδραση από συμβούλους και στελέχη των παρατάξεων του δήμου Βόλου αλλά και φορέων, στις μηνύσεις που υπέβαλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλάς, εναντίον των μελών της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών» Μ. Βαξεβανόπουλου και Στ. Λημνιού, μετά την επιθυμία των συμπολιτών, να εκφράσουν την άποψή τους, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 
 
Μ. Πατσιαντάς: «Καταστρατηγεί την αυτοδιοικητική δημοκρατία». Νατάσα Οικονόμου: Έδειξαν την αλλεργία που έχουν στη δημοκρατία και στον διάλογο 
Μ. Μιτζικός: Οφείλουμε να ακούμε τους πολίτες 
Κ. Γαργάλας: Αυτό είναι ο φασισμός...


πηγή: https://volospelionmagnesia.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου