Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ιππική λάμψη με "άρωμα" Ανδραβίδας στον Ιππόδρομο Αθηνών

 
kentriki_foto.jpg
 
του Γιάννη Σπυρούνη
 
Τιμήθηκε η Ιππική Έκθεση και οι συντελεστές της από την ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ
 
Στιγμές λάμψης και αναγνώρισης στο χώρο του σύγχρονου ιππικού θεάματος, γνώρισε την περασμένη Παρασκευή η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ, εταιρία του ομίλου ΟΠΑΠ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον Ιππόδρομο Αθηνών αφιερωμένη στα 83 χρόνια της Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας. Η εκδήλωση που καλύφθηκε τηλεοπτικά από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, περιλάμβανε ομιλίες και προβολή βίντεο, απονομή επάθλων που αθλοθετήθηκαν για τις ιπποδρομίες της ημέρας, ενώ η βραδιά έκλεισε με μια λαμπερή δεξίωση.
 
Στελέχη του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Λάμπη Δημόπουλο και την πρόεδρο του ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού Άννα Γεωργιοπούλου – Κοντόγιωργα, αλλά και την πρόεδρο της ΔΕ Ανδραβίδας Ζωή Καραβανά, οι εκπρόσωποι των δύο ιππικών συλλόγων της περιοχής «Σπάρτακος» και «Κένταυροι», η πρώην βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου και άλλοι, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση
 
Ο "project manager" της "ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ" Βύρωνας Κακλόπουλος άνοιξε την εκδήλωση με την ομιλία του, όπου στάθηκε στη συνεργασία ανάμεσα στην εταιρία και την Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας. Ο κ. Δημόπουλος μετέφερε το χαιρετισμό του δημάρχου κ. Μοράντ, ενώ αναφέρθηκε στην συμβολή των δύο τοπικών συλλόγων στην διάδοση της ιππικής τέχνης στην Ανδραβίδα. Η κα Γεωργιοπούλου – Κοντόγιωργά και η κα Καραβανά, μίλησαν για την μακρόχρονη διαδρομή της έκθεσης στην περιοχή και την μακραίωνη ιστορία της ιππικής τέχνης, αλλά και της τοπικής φυλής αλόγων. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ιωάννης Μενεγάτος, πρόεδρος της Ελλανόδικου Επιτροπής της Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας.
 
 
Ειδική αναφορά στον Σπάρτακο
 
Με ανακοίνωσή του ο Όμιλος Φιλίππων Σπάρτακος ανέφερε πως «με τη θεσμοθέτηση τριών τροπαίων και επάθλων τίμησε η θυγατρική εταιρία του ΟΠΑΠ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε. σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της στο Μαρκόπουλο Αττικής, στη διάρκεια της ιπποδρομιακής ημέρας (24/11), την Ανδραβίδα, την ιστορική Ιππική της έκθεση και τον κορυφαίο εν Ελλάδι ιππικό της Όμιλο Σπάρτακο. Συγκεκριμένα οι διοργανωτές θεσμοθέτησαν το τρόπαιο Ανδραβίδας (κατηγορία ίπποι 2 +3 ΜΕΔΕΝ) αξίας 7.800 ευρώ, το έπαθλο Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας (κατηγορία ίπποι 6+ ετών ΒΗΕ ειδικών όρων) αξίας 5600 ευρώ και το έπαθλο Σπάρτακος (κατηγορία κλάσεων 4+ΣΤ & Ε ΙΕΕ) αξίας 5000 ευρώ τα οποία και απονεμήθηκαν στους νικητές.
 
Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές για την ύψιστη τιμή η οποία αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των Ανδραβιδαίων στην ιππική τέχνη αλλά και αυτών των μελών του Ομίλου Φιλίππων Ανδραβίδας Σπάρτακος οι οποίοι διαδηλώνουν απανταχού της Ελλάδας και όχι μόνον, την ιππική παράδοση της περιοχής. Ευχαριστούμε και τη δημοτική αρχή του τόπου μας η οποία συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχία της συγκεκριμένης εκδήλωσης.


πηγή: https://www.ilialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου