Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Βόλος - Υπόθεση καύσης σκουπιδιών. Μ. Βαξεβανόπουλος: "Οι συλλήψεις είναι το Βατερλώ της Δημοτικής Αρχής"


Οι συλλήψεις και η παραπομπή στον εισαγγελέα ανθρώπων που ασχολούνται χρόνια με το περιβάλλον, είναι η αρχή του τέλους της Δημοτικής Αρχής, που με την κίνησή της αυτή υποψίασε τους Βολιώτες ότι κάτι συμβαίνει πίσω από την πλάτη τους, δήλωσε ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος μέλος της «Επιτροπής αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών».

Όπως είπε, είναι οπισθοδρόμηση να συλλαμβάνεται ένας πολίτης επειδή ζήτησε το λόγο και γυρνάμε σε μέρες παλιές. «Εμείς δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό όμως και οι σχεδόν 200 πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου χθες, αυτό είπαν, ότι θέλουν να συζητήσουν και να ακουστεί ο λόγος τους». Σύμφωνα με τον Μ. Βαξεβανόπουλο, μπρος σ’ αυτό το πλήθος του κόσμου, η Δημοτική Αρχή υποχώρησε. «Αυτό φοβάται η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή, το λόγο του πολίτη. Γι’ αυτό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει πολιτισμένες, δημοκρατικές φωνές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ο ίδιος έκανε λόγο για την πρώτη μεγάλη νίκη της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών» και θα συζητηθεί το θέμα της καύσης των σκουπιδιών και της παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Βόλου. Το μέλος της επιτροπής αγώνα εκτίμησε ότι με την κίνηση αυτή της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε συλλήψεις πολιτών που αγωνίζονται για το περιβάλλον χρόνια, είναι το ξεκίνημα του Βατερλώ της. «Η Δημοτική Αρχή αρχίζει να πέφτει. Ήδη ήταν πεσούσα, αλλά αυτό που έκανε ήταν ένα φοβερό εκούσιο αυτογκόλ (!) και θα το βρουν μπροστά τους, γιατί το μόνο που πέτυχαν είναι να ενημερωθούν οι Βολιώτες ότι κάτι γίνεται πίσω από την πλάτη μας», δήλωσε ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος, που κάλεσε σήμερα Πέμπτη στις 8 το βράδυ στη Θόλο του Π.Θ., για να οργανωθεί ο αγώνας κατά της καύσης σκουπιδιών και όχι στη μονάδα παραγωγής SRF και παρουσίαση θέσεων για πως θέλουμε να γίνει η διαχείριση των απορριμμάτων.


πηγή: https://volospelionmagnesia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου