Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Καρδίτσα. 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα Φυτά και βότανα στον λαϊκό πολιτισμό

 
synedrio
 
¨Φυτά και βότανα στον λαϊκό πολιτισμό και την επιστήμη», είναι το θέμα του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα από τις 20 έως 22 Οκτωβρίου 2017. To Συνέδριο οργανώνεται από το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Στο Συνέδριο θα ανακοινώσουν 47 αξιόλογοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, λαογράφοι και ερευνητές και μέσα από τις εισηγήσεις τους αναμένεται να έρθουν στο φως νέα στοιχεία που αφορούν στα φυτά και τα βότανα (αυτοφυή και καλλιεργήσιμα) και την αξιοποίησή τους από την οικοτεχνία, τη γεωργία και τη βιομηχανία φαρμάκων, τροφίμων, ποτών και καλλυντικών. Επίσης, θα αναδειχτούν οι θεραπευτικές ιδιότητές τους, η ιαματική εμπειρία, όπως αυτή μεταβιβάσθηκε από γενιά σε γενιά, καθώς και ο ρόλος της επιστήμης στην έρευνα και ερμηνεία αυτών. Οι σύνεδροι που αγαπούν τον λαϊκό πολιτισμό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ρόλο των φυτών και των βοτάνων στις θρησκευτικές και μαγικές τελετουργίες και πώς αυτά υμνήθηκαν από τη λαϊκή μούσα.


Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου δείτε στον σύνδεσμο http://www.karditsanews.gr/6%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%ce%b8%ce%ad%ce%bc%ce%b1-%cf%86%cf%85%cf%84%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου