Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Στη Θράκη και στη Χαλκιδική για το χρυσό η επικεφαλής των Πράσινων του Καναδά, Elizabeth May

 
 
Elizabeth May
H Elizabeth May, επικεφαλής των Καναδών Πράσινων, βουλευτής του Καναδικού Κοινοβουλίου και μία από τις πιο γνωστές περιβαλλοντολόγους του Καναδά θα επισκεφτεί την Ελλάδα μεταξύ 24 και 28 Ιουνίου, προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων, για να ενημερωθεί και να συζητήσει σχετικά με τις εξορύξεις χρυσού που σχεδιάζονται από καναδικές εταιρίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το διήμερο 24-25 Ιουνίου η κ. May θα επισκεφθεί τη Θράκη όπου τη Δευτέρα
24 Ιουνίου θα περιηγηθεί στην παραλιακή περιοχή Μάκρης – Δικέλλων - Μεσημβρίας, στη συνέχεια θα μεταβεί στην περιοχή Περάματος και στο δάσος Μαύρης Πεύκης, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής και τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού.

Το πρωί της Τρίτης, στις 9:15, θα επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο Έβρου και στις 10:30 τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη στο γραφείο Δημάρχου, όπου και θα παραχωρήσουν από κοινού δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ. Το πρόγραμμα της κ. May στη Θράκη θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση στις 13:00 με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Δαμιανίδη, στο γραφείο του Περιφερειάρχη στην Κομοτηνή.
Elizabeth May
Κατά την επίσκεψή της στη Θράκη την κ. May θα συνοδεύουν η περιφερειακή σύμβουλος Αν. Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνα Γεροστεργίου και ο συντονιστής της Περιφερειακής Οργάνωσης ΑΜ-Θ των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργος Πασχαλίδης.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας της Elizabeth May η Ιερισσός Χαλκιδικής, όπου θα συναντηθεί τόσο με εκπροσώπους των κινημάτων ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, όσο και με εκπροσώπους της «Ελληνικός Χρυσός», θυγατρικής της καναδικής Eldorado Gold και εργαζομένων σε αυτή
 

πηγή: http://alexpolisonline.blogspot.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου