Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Λακωνία. Συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή προωθεί ο Δήμος Ευρώτα

 

“ Το όραμα του Δήμου για την γεωργο - κτηνοτροφική ανάπτυξη της περιοχής του Ευρώτα ανέλυσε ο Γ. Γρυπιώτης 

 

 Επιτυχής ήταν η συνεργασία που είχε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης με τον Πρόεδρο και στελέχη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα τόνισε στους συνομιλητές του - ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου είναι η ποιοτική παραγωγή αγροτο – κτηνοτροφικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται έρευνα, τεχνογνωσία και προπάντων εκπαίδευση, ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες που θέλουν ή ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
 
«Είναι αναγκαίο επισήμανε ο κ. Γιάννης Γρυπιώτης, «ότι στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που ζούμε, ο Δήμος θα συμβάλλει ουσιαστικά με πόρους και επιστημονικό δυναμικό, για να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις παραγωγής προϊόντων και νέων καλλιεργειών σημαντικής προστιθέμενης αξίας.
Στο πλαίσιο αυτό η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα – όπως υλοποιεί εδώ και δεκαετίες – να πραγματοποιήσει μέσα από τη συνεργασία μας, την επιδιωκόμενη γεωργο - κτηνοτροφική ανάπτυξη στον τόπου μας.
Δεσμεύομαι προς τους συμπολίτες μου ότι θα παρακολουθήσω προσωπικά την εξέλιξη του προγραμματικού πλαισίου με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, που θα επισφραγισθεί τον Ιούλιο στο Δήμο Ευρώτα. Εργαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στο μέγιστο βαθμό, στα αιτήματα και στις απαιτήσεις των γεωργών και των κτηνοτρόφων, ιδιαίτερα της νεολαίας που εισέρχεται δυναμικά για απασχόληση στον πρωτογενή τομέα.
 
Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Αγροτών / Κτηνοτρόφων, το Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο Αστερίου και τα Εκπαιδευτικά προγράμματα είναι το τρίπτυχο της νέας μας πορείας, που ξεκινάει με τη συνεργασία μας τον επόμενο μήνα.
Είναι αυτονόητη η διαρκής και μόνιμη συνεργασία μας και στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης, με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και την Αντιπεριφερειάρχη κα. Τζανετέα Αδαμαντία και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη Πέτρο», κατέληξε ο κ. Γρυπιώτης.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου