Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πρέβεζα. Χρυσογιάλι ή….στην παραλία του Βάλτου


 
BALTOSΟι παραλίες της Πάργας και της ευρύτερης περιοχής είναι αμμώδης και βραχώδης και διαθέτουν πλούσια βλάστηση. Οι περισσότερες είναι προσβάσιμες οδικώς ενώ υπάρχουν αρκετές που η προσέγγιση γίνεται από τη θάλλασα.
Η θαλάσσια περιοχή από την Πάργα μέχρι το σπήλαιο του Αγ.Θωμά στην Πρέβεζα έχει χαρακτηριστεί ως βιότοπος Natura. Σημαντικά είδη ενδημικών φυκών όπως η Κυμοδοκέα η επιγονάτειος (Cymodocea nodosa) και ψαριών όπως η Σακοράφα (Syngnathus abaster) συνθέτουν ένα μοναδικό υποθαλάσσιο οικοσύστημα.
Η παραλία του Βάλτου ή Χρυσογυάλι είναι μια από τις πιο δημοφιλής παραλίες της Πάργας και της Ηπείρου όπου κυριαρχεί το πράσινο. Είναι η πιο οργανωμένη παραλία στην Πάργα στην οποία θα βρείτε beach bar, εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, σχολές θαλασσίων σπορ και παιχνιδιών. Τους καλοκαιρινούς μήνες επικρατεί ένα μοναδικό θερμικό φαινόμενο κατάλληλο για το άθλημα της ιστιοσανίδας. Επίσης ο Βάλτος διαθέτει λιμάνι για τις ανάγκες ιστιοπλοϊκών σκαφών.
 
Στον Βάλτο θα δείτε την ιστορική εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα χτισμένη σχεδόν πάνω στην άμμο ενώ σε απόσταση 5 λεπτών από την παραλία θα ανακαλύψετε τη μονή της Βλαχέρνας. Από την παραλία του βάλτου μπορείτε να ακολουθήσετε την διαδρομή προς την Ανθούσα, μια από τις πιο όμορφες της περιοχής, περνώντας από τους παλαιούς νερόμυλους.
 
Η πρόσβαση είναι εύκολη με τα πόδια από τα γραφικά σκαλοπάτια του Κάστρου ή με το αυτοκίνητο. Επίσης μπορείτε να πάρετε και το καραβάκι που κάνει τη διαδρομή Πάργα - Βάλτος σε τακτά διαστήματα.
 
 
 
πηγή: http://www.epiruspost.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου