Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Παρατηρώντας τα ...αστέρια στον Πάρνωνα

 
 
 
 
Ιδανικό μέρος έχει χαρακτηριστεί από ερασιτέχνες αστρονόμους ο Πάρνωνας για την παρατήρηση και φωτογράφηση αστεριών. Μάλιστα κάθε μήνα σχεδόν η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης διοργανώνει στο βουνό εξορμήσεις για αυτό ακριβώς το λόγο.
 
Μάλιστα το 2012 είχε γίνει στον Πάρνωνα και η 6η Πανελλαδική συγκέντρωση των  ερασιτεχνών αστρονόμων,  ενώ φέτος η 7η Πανελλαδική συγκέντρωση θα γίνει στις αρχές Ιουλίου στην Καστορία, στο Γράμμο συγκεκριμένα.
Ο Πάρνωνας θεωρείται κατάλληλος γιατί είναι ψηλά και δεν έχει φωτορύπανση ενώ και το φυσικό περιβάλλον είναι ιδανικό για τους ερασιτέχνες αστρονόμους.
Η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης «Διόσκουροι» είναι ένας νέος σύλλογος που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2009. Η έδρα της Ένωσης βρίσκεται στην πόλη της Σπάρτης και έχει ως σκοπό τη διάδοση και εκλαΐκευση των αστρονομικών γνώσεων, την συνεργασία μεταξύ όλων των Ελλήνων ερασιτεχνών αστρονόμων με σκοπό την διάδοση και την ανάπτυξη της ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα,  αλλά και την εν γένει προαγωγή της επιστήμης της αστρονομίας.
Οι «Διόσκουροι», από την ίδρυσή τους έως και σήμερα, έχουν δραστηριοποιηθεί με επιτυχία στον χώρο σε σημαντικές αστρονομικές παρατηρήσεις και εκδηλώσεις:
Τον Ιούνιο του 2009, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το «Διεθνές Έτος Αστρονομίας 2009» με ομιλίες διακεκριμένων Αστρονόμων και Αστροφυσικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Α.Ε.Σ. συμμετείχε με έκθεση αστροφωτογραφίας και με αστροπαρατήρηση με τα τηλεσκόπια των μελών, της στις πόλεις της Σπάρτης και της Τρίπολης.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου