Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Δυο σημαντικά έργα για το Παναχαϊκό όρος

 
Panaxaiko


Ανάμεσα σε εκσυγχρονισμούς ελαιοτριβείων και παραδοσιακών ταβερνών που εγκρίθηκαν πρόσφατα για χρηματοδότηση στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος LEADER αξίζει να σημειώσουμε δύο αξιοσημείωτες προτάσεις για έργα που υπέβαλε η  ΑΔΕΠ  Α.Ε. του Δήμου Πατρέων, οι  οποίες εγκρίθηκαν  και οι  δύο. Πρόκειται για προτάσεις που αφορούν την προβολή του Παναχαϊκού όρους και την βελτίωση πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών του.


Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκαν οι προτάσεις για:

 
1. "ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΥ ΟΡΟΥΣ" Εγκεκριμένου Προϋπολογισμού 27.000,00 Ευρώ (70%) πλέον ΦΠΑ

2. "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΔΕΙΞΗ -ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ" Εγκεκριμένου Προϋπολογισμού 197.001,00 Ευρώ (100%) πλέον ΦΠΑ.


Τα 2 αυτά έργα, σε συνδυασμό του με το έργο που είχε υποβάλλει ο Ορειβατικός Σύλλογος Πατρών για την ανακατασκευή του Καταφυγίου στο Πρασούδι, το οποίο εγκρίθηκε, πάντα με σημείο αναφοράς το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού Όρους στο Πουρναρόκαστρο
(https://www.facebook.com/Panachaiko/info), που και την φετινή χρονιά υποδέχτηκε περισσότερους απο 2500 επισκέπτες και μαθητές σχολείων, θα αποτελέσουν ένα πλέγμα υποδομών για την ανάπτυξη του Παναχαϊκού τα επόμενα χρόνια. Για να μπορέσουν όλο και περισσότεροι Πατρινοί –και ελπίζουμε, όχι μόνο- να γνωρίσουν τις ομορφιές και τη σπουδαία φύση του.
 
 
Γ. Κ
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου