Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Αίγινα. Σε Ασυνείδητους Πολίτες Αξίζει ένα Βρώμικο Νησί

 
 
Σε Ασυνείδητους Πολίτες Αξίζει ένα Βρώμικο ΝησίΜόνο έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε όλους εκείνους τους Αιγινήτες, μόνιμους κατοίκους και παραθεριστές, όπου παραμονές καλοκαιρινής περιόδου φροντίζουν να γεμίζουν τους κάδους με κλαδέματα, στρώματα, κρεβάτια, ψυγεία και κάθε λογής άλλα αντικείμενα.
Το  διαπιστώσαμε αυτό αφού κάναμε ένα φωτοτορεπορτάζ το προηγούμενο τριήμερο και καταγράψαμε όλους τους κάδους από την περιοχή της Σουβάλας, κατά μήκος της παραλίας, μέχρι το λιμάνι της Αίγινας αλλά και από την περιοχή των Αγίων Ασωμάτων. Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την ίδια ημέρα.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν άκρως απογοητευτικά. Κάδοι χωρίς σκουπίδια, γεμάτοι από μαύρες σακούλες με κλαδέματα στολίζαν κάθε γωνιά του όμορφου νησιού μας. Οι ασυνείδητοι κάτοικοι φροντίζουν να καθαρίζουν τις οικείες τους σε βάρος του υπόλοιπου νησιού και φυσικά είναι οι ίδιοι με αυτούς που την επόμενη ημέρα «φωνάζουν» για την βρωμιά και την κατάντια της Αίγινας.
Από την άλλη μεριά δυσκολευτήκαμε αρκετά να έρθουμε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Μπέση, εφόσον μας ενημέρωσαν πως είναι στο γραφείο του από τις 10:00 έως της 13:00 και κρατά το κινητό του τηλέφωνό απόρρητο. Όταν καταφέραμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του, μας ενημέρωσε πως ο κανονισμός καθαριότητας απαγορεύει ρητά την τοποθέτηση λοιπόν αντικειμένων εκτός σκουπιδιών (όπως ξερά, κλαδέματα. ηλεκτρικές συσκευές κτλ) στους κάδους.
Στην συνέχεια της συνομιλίας μας με τον Κο Μπέση, ρωτήσαμε εάν έχουν εφαρμοστεί τα πρόστιμα στους κατοίκους που τοποθετούν κλαδέματα στους κάδους και η απάντηση που πήραμε ήταν «Όχι, διότι δεν έχουμε καταφέρει να πιάσουμε κανέναν και οι περισσότεροι είναι αλλοδαποί που πληρώνονται προκειμένου να πετάξουν τα κλαδέματα των κατοίκων».
 
Να σημειώσουμε πως η συλλογή και η μεταφορά των σκουπιδιών στοιχίζουν αρκετά χρήματα στο Δήμο Αίγινας καθώς τα σκουπίδια μας μεταφέρονται στην Αθήνα (με υψηλό κόστος) με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα ή τα έσοδα να μην φτάνουν ώστε να γίνει η πλήρης συλλογή των «κανονικών» σκουπιδιών.
Οι ασυνείδητοι πολίτες και η μειωμένη αντίληψη, πρόληψη και ενημέρωση από μεριάς δήμου θα έχουν ως αποτέλεσμα όπως όλα δείχνουν, να ξαναζήσουμε ένα καλοκαίρι γεμάτο τουρίστες με το ένα χέρι μόνιμα στην μύτη τους.
Το τηλέφωνο του γραφείου Κίνησης για την μεταφορά των αντικειμένων είναι 2297025753. Ας το ξανασκεφτούμε, είναι υπόθεση όλων.
 

 
πηγή: http://www.aeginanews.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου