Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Παραλίες για τα μπάζα

 
 
                    
 
του Ισίδωρου Νερούτσου
 

Καταπληκτική φωτογραφία. Αυτή είναι η κυρίαρχη άποψη για την κατάσταση των πανέμορφων και «παρ’ολίγον» παρθένων παραλιών μας, εν ονόματι του κέρδους. ʼραγε ποιού κέρδους; Η καταστροφή των παραλιών μας αποτελεί κέρδος;

Η μοναδικότητα σε κλίμα, η ασφαλής απόλαυση της κολύμβησης, η αίσθηση της εξερεύνησης, κατακρημνίζονται στον καιάδα συμφερόντων. Τη θέση της απόλαυσης της φυσικής ομορφιάς, της ηρεμίας και του αισθήματος της ελευθερίας του αγγίγματος των φυσικών μας θησαυρών, παίρνουν αντιαισθητικές και προσβλητικές για τους πανέμορφους τόπους μας κατασκευές.

Την ηρεμία και την απόλαυση του τοπίου, αντικαθιστά η μεταφορά της πολυθόρυβης πόλης, στην παραλία.

Από την άλλη μεριά μπαίνουν στην αδηφάγο ρευστοποιητική μηχανή του ΤΑΙΠΕΔ, παραλίες προς πώληση, σε αρχοντοχλιδάτους, όπως εκείνη η πανέμορφη μοναδική «κόρη» της Ηρακλειάς.

Πάντως οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στις δημοτικές Κοινότητες των Μικρών Κυκλάδων, που δεν απάντησαν ή απάντησαν αρνητικά στην πρόσκληση του Δημοτικού συμβουλίου της Νάξου, για συναίνεση τους στο καταστροφικό έργο του Δήμου και κατ’επέκταση της υπό επιτήρηση μειοψηφικής κυβέρνησης.
  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου