Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως συντονιστής του έργου «KnowInTarget» στην Ελλάδα, διοργανώνει διημερίδα με θέμα: "Τρόφιμα – Καινοτομία – Ποιότητα Ζωής" που θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Μαΐου 2013 στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25.
Η διημερίδα θα εστιάσει στην ενίσχυση του μηχανισμού μεταφοράς γνώσης και στη συμβολή της καινοτομίας στην αειφορία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων τροφίμων με στόχο τη δημιουργία μιας υγιούς, βιώσιμης, αειφόρας ανάπτυξης στον αγροτοδιατροφικό τομέα.
Στη διημερίδα θα δοθεί η δυνατότητα να συζητηθούν:
- Οι ευκαιρίες που παρέχονται μέσω των τρεχόντων προγραμμάτων για τη χρηματοδότηση της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης.
- Οι πρακτικές για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ ερευνητικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων, δημοσίων φορέων, καταναλωτών και γενικά όλων των εταίρων του αγροτοδιατροφικού τομέα.
- Οι προσεγγίσεις σε θέματα ενημέρωσης, διατροφικών παρεμβάσεων, κ.α. και η συμβολή τους στην υγιή ανάπτυξη του κλάδου και στην προστασία του καταναλωτή.
- Η εμπειρία του κλάδου στην εισαγωγή και ανάπτυξη καινοτομιών.
Τη θεματολογία θα καλύψουν διακεκριμένοι ομιλητές από τους αρμόδιους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς επίσης και από το χώρο των καταναλωτικών οργανώσεων και της βιομηχανίας τροφίμων.
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση. Η παρακολούθηση της διημερίδας είναι δωρεάν. Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της Δήλωσης Συμμετοχής έως τις 28 Μαΐου στην ηλεκτρονική διεύθυνση registration@efet.gr ή στο Fax: 2106971552.
Η Δήλωση Συμμετοχής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ www.efet.gr
Αναλυτικά το πρόγραμμα της διημερίδας έχει ως εξής:
Τρόφιμα – Καινοτομία – Ποιότητα Ζωής
30-31 Μαΐου 2013
Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25, 11742 Αθήνα
30 Μαΐου | Ενίσχυση του μηχανισμού μεταφοράς γνώσης |
09.30-10.00 | Εγγραφές – Καφές |
10.00-11.00 | Έναρξη εκδήλωσης
|
11.00-11.15 | Πρόγραμμα MED: Αξιοποίηση αποτελεσμάτων της τρέχουσας περιόδου και σχεδιασμός για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 κ. Javier Gómez Prieto, Τεχνική Γραμματεία Προγράμματος MED |
11.15-11.30 | Διάχυση γνώσης και καινοτομίας: Το πλαίσιο του KnowInTarget Δρ. Γ. Γαροφαλάκης, ΕΦΕΤ |
11.30-11.45 | Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας & Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ) 2013 Δρ. Δ. Πουτούκης, Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας |
11.45-12.00 | Η Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία (ΕΤΑΚ) και το αγρο-βιο-διατροφικό σύμπλεγμα στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 Δρ. Π. Χατζηνικολάου, Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας |
12.00-12.15 | Γνώση, Καινοτομία και Βιομηχανία Τροφίμων – Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα «Food for Life» Δρ. Δ. Λαδικός, Πρόεδρος Τεχνολογικής Πλατφόρμας |
12.15-12.30 | Ερωτήσεις – Συζήτηση |
12.30-13.00 | Διάλειμμα καφέ |
13.00-13.15 | Παρατηρητήριο για τον αγροτοδιατροφικό χώρο στην περιφέρεια PACA: στόχοι και υλοποίηση κα. L. Nervi, Chamber of Commerce and Industry of Marseille |
13.15-13.45 | Στρατηγικές, Πολιτικές και Μέτρα για τη Διαχείριση της Γνώσης και της Καινοτομίας σε περιφερειακό επίπεδο στον αγροτο-διατροφικό χώρο: Η περίπτωση της Περιφέρειας Basilicata κ. F. Cellini, Metapontum Agrobios κ. S. Gallo, ALSIA (Regional Development Agency for Agriculture) |
13.45-14.00 | Ακούγοντας τις ανάγκες των καταναλωτών κ. Γ. Λεχουρίτης, Πρόεδρος ΙΝ.ΚΑ, Μέλος του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ |
14.00-14.15 | Βοηθώντας την υγιή ανάπτυξη – Διατροφικές μελέτες και παρεμβάσεις Δρ. Ε. Τσιγαρίδα, ΕΦΕΤ |
14.15-14.30 | Βοηθώντας την υγιή ανάπτυξη – Πρωτοβουλίες ενημέρωσης Δρ. Ν.Α. Κατερέλος, Δρ. Δ. Καρδάση, ΕΦΕΤ |
14.30-14.45 | Διεθνείς συνεργασίες σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας και εμπορίου: Το Δίκτυο Enterprise Europe Δρ. Cristina Pascual, ΕΚΤ |
14.45-15.00 | Ερωτήσεις – Συζήτηση |
15.00-16.00 | Ελαφρύ γεύμα. Κλείσιμο 1ης ημέρας |
31 Μαΐου | Η καινοτομία στην πράξη |
09.30-10.00 | Επιχειρηματικότητα και Kαινοτομία Δρ. Ι. Γιαννούκου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων |
10.00-10.30 | Πέρα από την τεχνολογική καινοτομία: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη κ. Β. Λώλας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη |
10.30-11.00 | Συνεργασία μεταξύ Επιχειρήσεων και Πανεπιστημίων: Προκλήσεις και δυνατότητες Καθ. Ι. Νυχάς, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |
11.00-11.20 | Η Μεσογειακή Διατροφή στην Προβηγκία: Το μέσο για την προώθηση της διατροφικής ποιότητας κ. C. Baury, Chamber of Agriculture of Bouches-du-Rhône κα. L. Nervi, Chamber of Commerce and Industry of Marseille |
11.20-11.40 | Μελέτη περίπτωσης: “Όχι απλά νερό: προβιοτικό νερό” κ. Aleš Tolar, Chamber of Agriculture and Forestry of Slovenia |
11.40-12.00 | Ερωτήσεις – συζήτηση |
12.00-12.30 | Διάλειμμα καφέ |
12.30-12.50 | Προϊόντα Ειδικής Διατροφής χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη κα. Α. Μακαροπούλου, Δ/ντρια R&I, ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. |
12.50-13.10 | ΕΨΑ – Η καινοτομία της στέβιας κα. Χ. Τσαμοπούλου, Δ/ντρια Διαχείρισης Ποιότητας, ΕΨΑ Α.Ε. |
13.10-13.30 | Καινοτόμα προϊόντα για την ανάδειξη της Ελληνικότητας κα. Χ. Παπαδοπούλου, Δ/ντρια Έρευνας & Ανάπτυξης, ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Γ. Α.Ε. |
13.30-13.50 | Καινοτόμα προϊόντα στον τομέα της συσκευασίας τροφίμων Δρ. Ε. Τουρασανίδης, ΣΥΒΙΠΥΣ |
13.50-14.10 | Καινοτομία στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς κ. Ε. Πλατανησιώτης, Γενικός Δ/ντής, ΓΑΙΑ Τρόφιμα ΑΒΕΕ |
14.10-14.30 | Ερωτήσεις – Συζήτηση |
14.30-15.30 | Ελαφρύ γεύμα. Κλείσιμο του συνεδρίου. |
πηγή: http://www.paseges.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου