Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Διημερίδα ΕΦΕΤ με Θέμα: "Τρόφιμα – Καινοτομία – Ποιότητα Ζωής"

 
                            
Διημερίδα ΕΦΕΤ με Θέμα : Τρόφιμα – Καινοτομία – Ποιότητα ΖωήςΟ Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως συντονιστής του έργου «KnowInTarget» στην Ελλάδα, διοργανώνει διημερίδα με θέμα: "Τρόφιμα – Καινοτομία – Ποιότητα Ζωής" που θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Μαΐου 2013 στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25.
Η διημερίδα θα εστιάσει στην ενίσχυση του μηχανισμού μεταφοράς γνώσης και στη συμβολή της καινοτομίας στην αειφορία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων τροφίμων με στόχο τη δημιουργία μιας υγιούς, βιώσιμης, αειφόρας ανάπτυξης στον αγροτοδιατροφικό τομέα.
 
 
Στη διημερίδα θα δοθεί η δυνατότητα να συζητηθούν:
  • Οι ευκαιρίες που παρέχονται μέσω των τρεχόντων προγραμμάτων για τη χρηματοδότηση της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης.
  • Οι πρακτικές για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ ερευνητικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων, δημοσίων φορέων, καταναλωτών και γενικά όλων των εταίρων του αγροτοδιατροφικού τομέα.
  • Οι προσεγγίσεις σε θέματα ενημέρωσης, διατροφικών παρεμβάσεων, κ.α. και η συμβολή τους στην υγιή ανάπτυξη του κλάδου και στην προστασία του καταναλωτή.
  • Η εμπειρία του κλάδου στην εισαγωγή και ανάπτυξη καινοτομιών.
  
Τη θεματολογία θα καλύψουν διακεκριμένοι ομιλητές από τους αρμόδιους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς επίσης και από το χώρο των καταναλωτικών οργανώσεων και της βιομηχανίας τροφίμων.
 
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση. Η παρακολούθηση της διημερίδας είναι δωρεάν. Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της Δήλωσης Συμμετοχής έως τις 28 Μαΐου στην ηλεκτρονική διεύθυνση registration@efet.gr ή στο Fax: 2106971552.
 
Η Δήλωση Συμμετοχής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ www.efet.gr
 
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα της διημερίδας έχει ως εξής:
 
Τρόφιμα – Καινοτομία – Ποιότητα Ζωής
30-31 Μαΐου 2013
Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25, 11742 Αθήνα
 


30 ΜαΐουΕνίσχυση του μηχανισμού μεταφοράς γνώσης
09.30-10.00Εγγραφές – Καφές
10.00-11.00Έναρξη εκδήλωσης
  • κ. Ι. Τσιάλτας, Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Χαιρετισμοί
  • Καθ. Α. Τσαυτάρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • κ. Α. Σκορδάς. Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
  • κ. Ε. Καλούσης, Πρόεδρος ΣΕΒΤ
  • κ. Γ. Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ
 
11.00-11.15Πρόγραμμα MED: Αξιοποίηση αποτελεσμάτων της τρέχουσας περιόδου και σχεδιασμός για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020
κ. Javier Gómez Prieto, Τεχνική Γραμματεία Προγράμματος MED
 
11.15-11.30Διάχυση γνώσης και καινοτομίας: Το πλαίσιο του KnowInTarget
Δρ. Γ. Γαροφαλάκης, ΕΦΕΤ
11.30-11.45
 
Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας & Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ) 2013
Δρ. Δ. Πουτούκης, Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας
 
11.45-12.00Η Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία (ΕΤΑΚ) και το αγρο-βιο-διατροφικό σύμπλεγμα στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020
Δρ. Π. Χατζηνικολάου, Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας
 
12.00-12.15Γνώση, Καινοτομία και Βιομηχανία Τροφίμων – Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα «Food for Life»
Δρ. Δ. Λαδικός, Πρόεδρος Τεχνολογικής Πλατφόρμας
 
12.15-12.30Ερωτήσεις – Συζήτηση
12.30-13.00Διάλειμμα καφέ
13.00-13.15
Παρατηρητήριο για τον αγροτοδιατροφικό χώρο στην περιφέρεια  PACA: στόχοι και υλοποίηση
κα. L. Nervi, Chamber of Commerce and Industry of Marseille
 
13.15-13.45Στρατηγικές, Πολιτικές και Μέτρα για τη Διαχείριση της Γνώσης και της Καινοτομίας σε περιφερειακό επίπεδο στον αγροτο-διατροφικό χώρο: Η περίπτωση της Περιφέρειας Basilicata
κ. F. Cellini, Metapontum Agrobios
κ. S. Gallo, ALSIA (Regional Development Agency for Agriculture)
 
13.45-14.00Ακούγοντας τις ανάγκες των καταναλωτών
κ.  Γ. Λεχουρίτης, Πρόεδρος ΙΝ.ΚΑ, Μέλος του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ
 
14.00-14.15Βοηθώντας την υγιή ανάπτυξη – Διατροφικές μελέτες και παρεμβάσεις
Δρ. Ε. Τσιγαρίδα, ΕΦΕΤ
 
14.15-14.30Βοηθώντας την υγιή ανάπτυξη – Πρωτοβουλίες ενημέρωσης
Δρ. Ν.Α. Κατερέλος, Δρ. Δ. Καρδάση, ΕΦΕΤ
 
14.30-14.45Διεθνείς συνεργασίες σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας και εμπορίου: Το Δίκτυο Enterprise Europe
Δρ. Cristina Pascual, ΕΚΤ
 
14.45-15.00Ερωτήσεις – Συζήτηση
15.00-16.00Ελαφρύ γεύμα. Κλείσιμο 1ης ημέρας
 

31 Μαΐου Η καινοτομία στην πράξη
09.30-10.00Επιχειρηματικότητα και Kαινοτομία
Δρ. Ι. Γιαννούκου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων
 
10.00-10.30Πέρα από την τεχνολογική καινοτομία: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
κ. Β. Λώλας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
 
10.30-11.00Συνεργασία μεταξύ Επιχειρήσεων και Πανεπιστημίων: Προκλήσεις και δυνατότητες
Καθ. Ι. Νυχάς, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 
11.00-11.20Η Μεσογειακή Διατροφή στην Προβηγκία: Το μέσο για την προώθηση της διατροφικής ποιότητας
κ. C. Baury, Chamber of Agriculture of Bouches-du-Rhône
κα. L. Nervi, Chamber of Commerce and Industry of Marseille
 
11.20-11.40Μελέτη περίπτωσης: “Όχι απλά νερό: προβιοτικό νερό”
κ. Aleš Tolar, Chamber of Agriculture and Forestry of Slovenia
 
11.40-12.00Ερωτήσεις – συζήτηση
12.00-12.30Διάλειμμα καφέ
12.30-12.50
Προϊόντα Ειδικής Διατροφής χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη
κα. Α. Μακαροπούλου, Δ/ντρια R&I, ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.
 
12.50-13.10ΕΨΑ – Η καινοτομία της στέβιας
κα. Χ. Τσαμοπούλου, Δ/ντρια Διαχείρισης Ποιότητας, ΕΨΑ Α.Ε.
 
13.10-13.30Καινοτόμα προϊόντα για την ανάδειξη της Ελληνικότητας
κα. Χ. Παπαδοπούλου, Δ/ντρια Έρευνας & Ανάπτυξης, ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Γ. Α.Ε.
 
13.30-13.50Καινοτόμα προϊόντα στον τομέα της συσκευασίας τροφίμων
Δρ. Ε. Τουρασανίδης, ΣΥΒΙΠΥΣ
 
13.50-14.10Καινοτομία στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς
κ. Ε. Πλατανησιώτης, Γενικός Δ/ντής, ΓΑΙΑ Τρόφιμα ΑΒΕΕ
 
14.10-14.30Ερωτήσεις – Συζήτηση
14.30-15.30Ελαφρύ γεύμα. Κλείσιμο του συνεδρίου.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου