Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Δράσεις του WWF Eλλάς στη Λέσβο

 
 
LES005-Λιμνοθάλασσα Μέσων WWF Ελλάς Κ Παραγκαμιάν
 
 
 
Εργαστήριο για τους Υγρότοπους της Λέσβου διοργανώνεται από το WWF Ελλάς, το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής με τη συμβολή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος «Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Λέσβου», το οποίο υποστηρίζεται από το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».
 
Στόχος του εργαστηρίου είναι η μετάδοση τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε ό, τι αφορά τους νησιωτικούς υγρότοπους σε ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην παρακολούθηση των υγροτοπικών περιοχών, μέσω του συγκεκριμένου εθελοντικού προγράμματος.
Προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στο σεμινάριο είναι η πρόθεση για συμμετοχή στο εθελοντικό Δίκτυο για τους υγρότοπους της Λέσβου, η δυνατότητα μετακίνησης σε υγρότοπους του νησιού ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κατοχή κινητού ή φωτογραφικής μηχανής για τη λήψη φωτογραφιών και δυνατότητα επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.
Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή αναφέροντας όνομα, επώνυμο και τηλέφωνο, έως και τις 29 Μαΐου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση m.noidou@wwf.gr
 
 
Περισσότερες πληροφορίες
 
Μαρία Νοϊδου, συντονίστρια εθελοντικών δράσεων του προγράμματος «Προστασία των Νησιωτικών Υγρότοπων της Ελλάδας», τηλ: 2810328019, m.noidou@wwf.gr
 
 
Μία μέρα στον υγρότοπο της Καλλονής με τα μάτια ενός ερευνητή (Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, 10:00 – 13:00, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής)
 
 
Το WWF Ελλάς, στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος «Δίκτυο για την Παρακολούθηση της Κατάστασης των Υγρότοπων της Λέσβου» και σε συνεργασία με το προσωπικό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής και τη συμβολή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, διοργανώνει δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τους υγρότοπους της Λέσβου.
Οι υγρότοποι της Λέσβου με τη μεγάλη ποικιλία πουλιών και ενδιαιτημάτων αποτελούν προστιθέμενη αξία για το νησί, καθώς προσελκύουν κάθε χρόνο έναν μεγάλο αριθμό τουριστών προς παρατήρηση ειδών και όχι μόνο. Ένα τυπικό παράδειγμα υγρότοπου είναι ο υγρότοπος της Καλλονής. Η εκδήλωση «Μία μέρα στον υγρότοπο της Καλλονής» έχει ως σκοπό, μέσα από μία σειρά δράσεων παρατήρησης της φύσης, ενημέρωσης και προστασίας, να προσκαλέσει τους κατοίκους του νησιού να εξερευνήσουν τον υγρότοπο με τα μάτια ενός φυσιοδίφη ερευνητή.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και απευθύνεται όλους τους κατοίκους του νησιού, ενώ είναι ιδανική για οικογένειες με μικρότερα παιδιά. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους μαρκαδόρους ή χρωματιστά μολύβια.
 
Το Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης, Λέσβου και Πάρου υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».
 
 
Πληροφορίες για το εθελοντικό πρόγραμμα θα βρείτε στο http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/
 
Περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Νοΐδου, συντονίστρια εθελοντικών δράσεων στην Κρήτη WWF Ελλάς, τηλ: 2810 328019, m.noidou@wwf.gr
 
 
 
πηγή: http://www.lesvosnews.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου