Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Αττική. Νέες... αφίξεις στη Βραυρώνα


Στεπόκιρκος

Μετά από έναν πολύ «ζωηρό» χειμώνα, αφού είχαμε καταγραφή τριών νέων ειδών για τον υγρότοπο της Βραυρώνας (Λεπτόραμφος Γλάρος, Νανόγλαρος και Μικρομπεκάτσινο), η άνοιξη μπήκε το ίδιο «ζεστά».
Η πολύ σπάνια για την Αττική Κιτροσουσουράδα, ο απειλούμενος Στεπόκιρκος, το Δεντρογέρακο και η Κοκκινοκελάδα, τίμησαν φέτος με την παρουσία τους τη Βραυρώνα, αυξάνοντας τη λίστα των ειδών στα 196 είδη!
 
 
Κιτροσουσουράδα
 
 
Η φετινή χρονιά έχει αποδειχθεί πολύ πλούσια, καθώς μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 113 είδη, τόσο στον υγρότοπο, όσο και στις παρακείμενες αγροτικές και θαμνώδεις εκτάσεις. Αξιοσημείωτες είναι, επίσης, και οι εμφανίσεις μεγάλων ομάδων από Μαχητές και Λασπότρυγγες στα υγρολίβαδα που διατηρήθηκαν έως τα τέλη Απριλίου, αναδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία τους για τα μεταναστευτικά πουλιά.
 
 
Λευτέρης Σταύρακας
Υπεύθυνος Παρακολούθησης Ορνιθοπανίδας
στον Υγρότοπο της Βραυρώνας
 
 
*Η δράση της παρακολούθησης της ορνιθοπανίδας στον Υγρότοπο της Βραυρώνας, υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Προστασίας και Ανάδειξης Υγροτόπου Βραυρώνας που υλοποιείται από την Ορνιθολογική και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Μαρκόπουλου.


πηγή: http://www.ornithologiki.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου