Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Βόλος. Αναβιώνουν τα ανθεστήρια στα Κάτω Λεχώνια


 
Μνήμες από τη δεκαετία του ’60 θα ξαναζήσουν οι Βολιώτες με την αναβίωση των ανθεστηρίων στα Κάτω Λεχώνια, την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου στις 7.30 το βράδυ. Την περασμένη Τετάρτη ολοκληρώθηκαν στο πρώην Δημαρχείο Αγριάς οι συναντήσεις για την οργανωτική προετοιμασία της εκδήλωσης.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο τοπικός Αντιδήμαρχος Σ.Χαλκιάς,ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απ. Παντσάς, στελέχη του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την οργάνωση αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας πολιτιστικής δράσης.

Στην εκδήλωση αναβίωσης των Ανθεστηρίων, η οποία αναμένεται να επιφυλάξει ευχάριστες εκπλήξεις στους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες, συμμετέχουν συγκεκριμένα η Τοπική Κοινότητα Κάτω Λεχωνίων, ο Χορευτικός Σύλλογος Άνω Λεχωνίων, ο Σύλλογος για την Διάδοση της Ελληνικής Παράδοσης Κάτω Λεχωνίων, ο Χορευτικός Σύλλογος Αγριάς και άλλοι.

Με τη υποστήριξη πολλών επαγγελματιών θα οργανωθεί μια εξαιρετική παρέλαση! Στολισμένα με λουλούδια αυτοκίνητα, ποδήλατα, άμαξες, κορίτσια και αγόρια από σχολεία και σχολές χορού και πλήθος εθελοντών θα παρελάσουν στο κεντρικό δρόμο των Κάτω Λεχωνίων, για να καταλήξουν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου θα στηθεί μια όμορφη εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι μέχρι το πρωί. Την καλλιτεχνική επιμέλεια θα έχει η κ.Βαλατσού, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Σταύρος Πλουμιστός.
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου