Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

CNN: τέσσερις ελληνικές παραλίες στις 100 καλύτερες του κόσμου

 

Λίστα με τις ωραιότερες παραλίες παγκοσμίως συνέταξε και δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του το αμερικανικό δίκτυο CNN λαμβάνοντας υπόψη σχόλια αναγνωστών και εμπειρίες κοσμογυρισμένων φίλων και συναδέλφων.

Στη λίστα φιγουράρουν και τέσσερις ελληνικές παραλίες: τα Φαλάσαρνα και ο Μπάλος στην Κρήτη, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο και οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα.

Στην 24 θέση βρίσκονται οι Εγκρεμνοί στην Λευκάδα, που περιγράφονται ως μια από τις δημοφιλέστερες ελληνικές παραλίες. «Δραματικό ηλιοβασίλεμα, μπλε ηλεκτρικ νερά και αρκετός χώρος για όλους», αναφέρει το σχόλιο δίπλα από την φωτογραφία της μαγευτικής παραλίας, ενώ οι συντάκτες της λίστας ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους πως οι γυμνιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κεντρικό άξονα της παραλίας.

Την 32η θέση κατέκτησε το Ναυάγιο της Ζακύνθου. «Το μόνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι πρόκειται για φανταστική παραλία και τα απομεινάρια ενός παλαιού πλοίου, το οποίο σύμφωνα με αναφορές χρησιμοποιούνταν για λαθρεμπόριο τσιγάρων πριν συναντήσει τον υφάλμυρο θάνατό του το 1983, εμφανίζεται σαν ζόμπι μέσα από την άμμο», γράφει το CNN.

Στην 35η θέση βρίσκεται ο Μπάλος, στον Κίσσαμο της Κρήτης. «Οι φωτογραφικές μηχανές είναι υποχρεωτικές. Ο Μπάλος είναι μια λιμνοθάλασσα χρωμάτων παστέλ ροζ, μπλε και γαλάζιο», γράφουν οι συντάκτες προσθέτοντας πως για τους «σκοτεινούς τουρίστες» υπάρχει ένα σπήλαιο που έγινε τόπος σφαγής τον 19ο αιώνα.

Στον κατάλογο του CNN συγκαταλέγονται και τα Φαλάσαρνα της Κρήτης, τα οποία εγκωμιάζονται για την πλούσια άμμο τους και για το γεγονός ότι η ακτή χωρίζεται σε πέντε συνεχόμενες παραλίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα, εκείνους που θέλουν να βρίσκονται με κόσμο αλλά και τους πιο μοναχικούς.
 

 
πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου