Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

“Χρυσό εισιτήριο” για τις αγορές του εξωτερικού η κρητική διατροφή


ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ'Χρυσό εισιτήριο' για όλες τις αγορές του εξωτερικού χαρακτήρισαν την κρητική διατροφή ο πρέσβης της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Peter Michalko και ο επίτιμος πρόξενος της Σλοβακικής Δημοκρατίας στα Χανιά, κ. Σταύρος Πατεράκης, στο πλαίσιο χθεσινών εθιμοτυπικών επισκέψεών τους.
Κατά την επίσκεψή τους στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τη συζήτηση άνοιξε ο πρέσβης υπογραμμίζοντας την καλή συνεργασία με τον πρόξενο της Σλοβακίας στα Χανιά, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχουν ήδη αναπτυχθεί σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού. O πρέσβης αναφέρθηκε και στις άλλες προοπτικές συνεργασίας, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες βελτίωσης των μεταφορών, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις από τη Σλοβακία προς το νησί μας και ιδιαίτερα των άνω από 1.000 Ελλήνων φοιτητών Ιατρικής και Φαρμακευτικής που σπουδάζουν στη Σλοβακία.
Ο πρέσβης επεσήμανε ακόμα την ανάγκη ανάδειξης της κρητικής διατροφής και ειδικά σχετικής προβολής της από τα ξενοδοχεία μας προς τους επισκέπτες.
 

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Στο Δημαρχείο Χανίων συναντήθηκαν με τον εκτελούντα χρέη δημάρχου, αντιδήμαρχο Χανίων, Νίκο Ξυνίδη, τον αντιδήμαρχο, αρμόδιο σε θέματα Πολιτισμού  Δημήτρη Λειψάκη  και την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Μαρία Κοκκινάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα ευρύτερης συνεργασίας, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών στον τομέα του τουρισμού, αλλά και στον εμπορικό και πολιτιστικό τομέα καθώς η Κρήτη βρίσκεται σταθερά στις πρώτες προτιμήσεις των Σλοβάκων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
 


ΣΤΟ Ε.Β.Ε. ΧΑΝΙΩΝ

Η κρητική διατροφή είναι το μεγάλο πλεονέκτημα υγείας και μακροζωίας των κατοίκων του νησιού και το 'χρυσό εισιτήριο' για όλες τις αγορές του εξωτερικού.
Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Πήτερ Μικάλκο, που επισκέφθηκε και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννη Μαργαρώνη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο α’ αντιπρόεδρος του Φορέα και υπεύθυνος για θέματα τουρισμού κ. Χρήστος Μυλωνάκης.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Γιάννης Μαργαρώνης, είπε ότι θα ξεκινήσει άμεσα επαφές και με τα οκτώ Επιμελητήρια της Σλοβακίας για την ανάπτυξη σχέσεων και τον συντονισμό εμπορικών συναντήσεων.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου