Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Βοιωτία - Αλίαρτος. Σοβαρή περιβαλλοντική ρύπανση

             
 
Περιβαλλοντική ρύπανση στην Αλίαρτο Βοιωτίας
 

Λάστιχα, λάδια και μπαταρίες από εταιρεία αποθήκευσης

 
Για σοβαρή ρύπανση του περιβάλλοντος, σε περιοχή ακόμα και με βιολογικές καλλιέργειες, συνελήφθη χθες, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, 56χρονη ιδιοκτήτρια εταιρείας αποθήκευσης, διαλογής και επεξεργασίας «SCRAP».

Ειδικότερα, από τον έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με περιβαλλοντολόγους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βοιωτίας, διαπιστώθηκε ότι εντός περιφραγμένου οικόπεδου εκτάσεως 1,5 στρέμματος, υπήρχαν παλαιά σίδερα και μέταλλα, ελαστικά αυτοκινήτων, παλαιά σίδερα με απόβλητα λιπαντικών ελαίων (λάδια, γράσα), κινητήρες αυτοκινήτων υπό διάλυση, μπαταρίες και αμαξώματα αυτοκινήτων, πεταμένα στο έδαφος, σε μη στεγανοποιημένο δάπεδο και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Από την απόθεση αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκαλείται ρύπανση του περιβάλλοντος και περιβαλλοντική αλλοίωση του τοπίου.

Ο χώρος, στον οποίο στεγάζεται η επιχείρηση, είναι χαρακτηρισμένος ως υψηλής παραγωγικότητας και σε γειτονικές εκτάσεις υπάρχουν καλλιέργειες οπωροκηπευτικών και βιολογικών προϊόντων, ενώ η επιχείρηση στερείται της προβλεπόμενης από το νόμο περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Η δικογραφία διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λειβαδιάς.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου