Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Μαγνησία. Πεζοπορία στο βουνό Όθρυς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης και τον ΕΟΣ Αλμυρού

 
 
Τις πλούσιες ομορφιές του βουνού των Τιτάνων της Όθρυoς, τόσο κοντινού μας μα και τόσο άγνωστου στους περισσοτέρους, είχαν την μεγάλη ευκαιρία να απολαύσουν με την ανάβασή τους μέχρι την Νεροσπηλιά, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου Αλμυρού.

Το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου 2013 με αρχηγό τον Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Ζαβό Χρήστο, μια μεγάλη ομάδα 35 ατόμων στην οποία εντάχθηκαν και μέλη του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας  Ευξεινούπολης ως επίσης και άτομα από το Αχίλλειο Αλμυρού, ξεκινήσαμε από την περιοχή Δραμάλα στο Τσατάλι. Kατηφορίσαμε την πλαγιά μέχρι το Πετροκάναλο, με ένα θαυμάσιο ανοιξιάτικο καιρό και ακολουθήσαμε τον αγροτικό δρόμο μέχρι το Χαρχαλόρεμα για να θαυμάσουμε ένα μαγικό αλπικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς.

Στη συνέχεια ανεβήκαμε τον φιδωτό δρόμο μέχρι την Νεροσπηλιά, περνώντας μέσα από το αρχαιότερο στην Ευρώπη δάσος Κεφαλληνιακής ελάτης.

Συναντήσαμε την νεροσπηλιά στα 1090μ. υψόμετρο κάτω από την κορυφή της Όθρυος  Πήλιουρας με ύψος 1557μ. Μόνο όσοι έχουν επισκεφθεί το μοναδικό αυτό σπήλαιο που  εξερευνήθηκε μέχρι τα 1000 περίπου μέτρα από την είσοδό του και όχι ολόκληρο, μπορούν να αισθανθούν το δέος που προκαλεί το να μπεις σε ένα φυσικό περιβάλλον που κάτω από τα πόδια σου τρέχει νερό και πάνω από το κεφάλι σου  κρέμονται απόκρημνοι βράχοι. Κατά δήλωση μάλιστα, του Προέδρου του Ορειβατικού, καλύτερος μήνας για να επισκεφθεί κανείς την νεροσπηλιά είναι ο Σεπτέμβριος, γιατί στεγνώνει η σπηλιά από τα πολλά νερά και αποφεύγεται ο κίνδυνος κατολισθήσεων βράχων .

Στην επιστροφή περάσαμε από το οροπέδιο του Μέγα Λάκκου και αρχίσαμε να κατηφορίζουμε από ένα μονοπάτι, σε μια  δασομένη χαράδρα ιδιαίτερης ομορφιάς. Την όλη απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων καλύψαμε σε 3,5 ώρες.
 
Σε όλη την διάρκεια της πεζοπορίας την ομάδα οδηγούσε ο κ. Χρήστος Μπόπης, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου με μεγάλη εμπειρία σε ορεινές διαδρομές, σε άψογη συνεργασία με τον Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου, ο οποίος ανέλαβε να μας καθοδηγήσει και να μας ξεναγήσει στα τοπία του πανέμορφου και μυθικού βουνού.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την πολύ καλή και επιμελή  οργάνωση της πεζοπορίας, όπως και για το ευχάριστο και φιλικό κλίμα που δημιούργησαν, ώστε να επιστρέψουμε  με τις καλύτερες εντυπώσεις και τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους συνοδοιπόρους μας που μας έδωσαν την χαρά να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα και να απολαύσουμε περισσότερο την ανοιξιάτικη εκδρομή μας.

Ευχόμαστε να συναντηθούμε πάλι σε νέες εξορμήσεις.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ         
 

 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου