Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού. Συμμετοχή σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ζαφείρη με θέμα «Δάσος»

 


P4240028.JPGΜε αφορμή τη συμμετοχή της Β΄ Γυμνασίου Άστρους, κατά το σχολικό έτος 2012-2013, στο Διεθνές Δίκτυο «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον - Δάσος, Ποτάμι, Λιμάνι» του περιβαλλοντικού δικτύου της Εταιρείας Προστασίας της Φύσης διοργανώθηκε, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης και το ΚΠΕ Καστρίου, ημερίδα ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας με θέμα «Δάσος» στο Ίδρυμα Ζαφείρη στο Άστρος Κυνουρίας την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013.
Για τις ανάγκες της εκδήλωσης, ο Φορέας Διαχείρισης επιμελήθηκε poster με θέμα τα τρία Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (Άστρους, Αγίου Πέτρου και Καστάνιτσας) για τα οποία είναι αρμόδιος, και με βασικές πληροφορίες για τις ζώνες προστασίας της Προστατευόμενης Περιοχής. Επιπλέον, δημιουργήθηκε βίντεο για προβολή με πληροφορίες για τα τρία κέντρα ενημέρωσης, για τις διάφορες δράσεις που κατά καιρούς έχουν υλοποιηθεί από τον Φορέα Διαχείρισης και για το ορεινό οικοσύστημα του Πάρνωνα. Η προβολή του βίντεο συνοδεύονταν παράλληλα από μικρής διάρκειας παρουσίαση από ξεναγό του φορέα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Έκθεση για τα Δάση» του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ, τις οποίες παρουσίασε εκπρόσωπος του τμήματος. Οι φωτογραφίες προέρχονταν από τα αρχεία του περιοδικού National Geographic και αφορούσαν στην ομορφιά των δασών αλλά και στους κινδύνους αποψίλωσής τους.
 
 
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Πληροφορίες: Αναστασιάδη Αγνή
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025
Email: press@fdparnonas.gr
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου